cultura

Cinta Villalobos guanya el premi Marià Baig

Cal·lígraf va lliurar ahir a Figueres la primera edició del guardó d'il·lustració

Cinta Villalobos ha guanyat la primera edició del premi d'il·lustració Marià Baig, convocat per Edicions Cal·lígraf , que es va lliurar ahir al vespre a la sidreria Txot's de Figueres, amb la presència de l'alcaldessa, Marta Felip.

Originària de Santander i resident a Barcelona, Villalobos ha estat guardonada per l'obra El bosque y la pulga (Rabia), que Cal·lígraf publicarà el novembre vinent. El premi Marià Baig, convocat en memòria d'aquest destacat pintor, il·lustrador, ninotaire i publicista empordanès (Figueres, 1906-1991), està dotat amb 1.500 euros, en concepte d'avançament de drets d'autor.

El jurat del premi, format per la directora de la biblioteca Fages de Climent de Figueres, Nati Vilanova, la llibretera Ester Marcos (Low Cost) i il·lustrador Dani Torrent, ha destacat de l'obra guanyadora “la seva concepció gràfica rotunda i coherent, l'ús simbòlic del color i la maduresa narrativa de les seves imatges, que sustenten el desenvolupament de la història, per la qual cosa respon perfectament al concepte d'àlbum il·lustrat”.

El jurat del premi també ha fet dues mencions especials a les altres dues obres finalistes d'aquesta primera edició: El monstre dels petons, de Laia Bedós, de Blanes, i Un pèl a la sopa, de Teresa Clua i Bernadette Cuxart, de Manresa i Sagàs (Berguedà), respectivament.

Al primer premi Marià Baig, s'hi han presentat vint àlbums il·lustrats arribats d'arreu de Catalunya, l'Estat espanyol i l'Argentina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia