cultura

Una segona oportunitat per als fans de ‘Joc de trons'

Centenars de persones es van presentar ahir al matí al Palau Firal per participar en una inesperada repesca del procés de selecció d'extres a la sèrie

Es buscaven sobretot dones, homes alts i gent més adulta que la mitjana

Diuen que qui no plora no mama. Ahir molts van certificar que això és possible, tornant-se a presentar per provar sort en el càsting gironí de Joc de trons i acabar passant el tall. “La gent es busca la vida”, comentava un dels organitzadors del procés de selecció mentre anava donant pas als nous aspirants que feien fila després d'haver obert puntualment a les nou del matí les portes a tots aquells qui sí que tenien concertada la cita. I és que, malgrat que dilluns milers de persones van presentar-se a la prova, ahir encara quedaven algunes vacants per acabar de formar part del grup de figurants definitiu (se n'acabaran escollint al voltant d'un miler) que apareixeran en les escenes de la sisena temporada que es rodarà la primera quinzena de setembre a Girona.

Entre les fans insistents que buscaven ahir una segona oportunitat es trobaven dues amigues de Blanes que, amb els ulls plorosos, es consolaven mútuament de la seva mala sort. “Em sento marginada. He estudiat tres anys seguits a l'escola de teatre”, es lamentava una d'elles encara incrèdula que no l'haguessin fet passar a l'interior del Palau Firal, on s'entregava la documentació personal i es feien les fotos de rigor. La veritat és que el seu perfil era dels més comuns: noia prima, pell blanca i cabellera fosca. Com ho delataven algunes aspirants clòniques allà fora que sí que havien passat el tall. “Deu ser l'atzar”, van acabar sentenciant abans de decidir tornar a passar per la cua de la repesca per segona vegada.

Un dels preseleccionats de la primera convocatòria va explicar que cap a les cinc de la tarda de la primera jornada els organitzadors ja van avisar que només volien homes a partir d'1,78 m i que necessitaven en tot cas dones “perquè moltes es presentaven tenyides, amb reflexos, tatuatges o eren menors de 18 anys”. El que ahir era clar és que els joves tenien poques oportunitats i la gent gran, els majors de 50 anys, tenien tots els números per ser un dels 2.400 aspirants. Això, i ser de complexió prima, com va explicar el director de càsting, Rafael Guadamuro, el primer dia pel fet de tractar-se d'una sèrie on apareix mola gent pobre. Ser de Girona i rodalies també ha estat un factor que han prioritzat els organitzadors.

Per a la repesca, es van formar tandes amb grups de cinquanta persones que entraven en bloc entre dos quarts de deu i les onze del matí, quan ja es va concloure definitivament el procés de selecció.

Un extra ‘Superfort'

Entre els afortunats que ahir es van acostar al Palau Firal a presentar la documentació requerida va destacar la presència de Josmar. El cantant gironí, que acaba de gravar el single Will dance the rock, va explicar envoltat de fans que precisament el fet que molts dels aspirants –i fins i tot policies– li demanessin fer-se fotos amb ell va cridar l'atenció dels organitzadors, que de seguida el van reconèixer i el van fer passar. “Vull agrair una vegada més el caliu que em dóna la gent per allà on vaig”, va declarar.

Els directors de Ponent

Una de les notícies que ha transcendit per part dels organitzadors del càsting i que hauria de ser motiu d'orgull per als aspirants és que seran els mateixos directors de la sisena temporada els qui escolliran els extres de cada episodi que rodin. La llista dels cinc directors escollits s'ha fet pública fa pocs dies. Tres són veterans de la sèrie d'HBO i dos són nouvinguts. I una vegada més cadascun rodarà dos episodis.

L'encarregat d'obrir l'esperada sisena temporada és Jeremy Podeswa (episodis 1 i 2), veterà realitzador del Tudor i Boardwalk empire, que repeteix per segona vegada consecutiva. Li prendrà el relleu Daniel Sackheim (3 i 4), un nou a Joc de trons però que arriba amb els crèdits d'haver dirigit capítols d'Expedient X, House i The Americans.

Entre els fitxatges estel·lars apareix el nom de Jack Bender (5 i 6), ni més ni menys que firmant de 28 episodis de Lost, a més de sèries més recents, com ara Under the dome, The last ship i Alcatraz. Mark Mylod (7 i 8) és un veterà il·lustre en sèries com ara Shameless i Entourage, que repeteix havent dirigit el tercer i quart episodi de la cinquena temporada, High Sparrow i Sons of the Harpy. Finalment, clourà la temporada Miguel Sapochnik (9 i 10), director que ha entrat a formar part dels autors de culte de la sèrie després de dirigir aquest any l'espectacular Hardhome, episodi amb mitja hora de batalla entre Jon Neu, els salvatges i els caminants blancs. Vol dir això que acabarem amb acció?

Els nous personatges per a la sisena temporada

J.C.L

Tot el que envolta el rodatge de Joc de trons es porta amb molt de secretisme. I més ara que la sèrie televisiva ha atrapat la ficció que descriuen els llibres de George R.R. Martin amb què es basa. De fet, no es coneix ni quin regne representarà la ciutat de Girona o els episodis que es rodaran a la ciutat.

Tanmateix, el càsting per a la sisena temporada ja s'està gestant i alguns dels nous personatges que estaran presents en la pròxima entrega, que es podrà veure la primavera del 2016, ja s'estan filtrant. Si es fa cas al web Watchers on the wall –especialitzada en la sèrie, però no per això informació confirmada per la productora HBO–, un es pot fer la idea d'algunes de les trames que es veuran la temporada vinent.

Destaquen un famós pirata, segurament Euron Greyjoy: amo i senyor dels mars, astut, despietat; és l'oncle de Theon i Asha Greyjoy i tindrà un gran paper en la sisena temporada. Un pare, possiblement Randyll Tarly: un dels cèlebres guerrers de Ponent. Té entre 50 i 60 anys, és molt sever, disciplinat i intimidatori. Mana amb disciplina marcial tant en el camp de batalla com a casa seva. Una mare, de 50 anys, dolça, grassoneta i adorable. Una germana, jove, amable i amistosa. Un germà, Dickon? En aquest cas, també d'uns 20 anys, lluitador formidable, gran caçador i el fill predilecte del seu pare. Un home religiós, el septó Meribal: exsoldat que ha trobat un nou camí en la religió i es dedica a servir com a sacerdot per als pobres de les zones rurals. També, entre altres personatges que podrien aparèixer, s'especula amb el d'una actriu que viatja en una companyia de teatre, d'uns 40 anys, divertida, carismàtica i que li agrada beure rom. Una sacerdotessa, bella, intensa i magnètica que podria ser una nova Melissandre.

Com que també es diu que hi haurà flashbacks, es parla que es necessitaran tres nens d'entre 10 i 12 anys que podrien encaixar amb la descripció de Brandon (l'oncle), Ned i Benjen Stark. Apareixerien només en una ocasió.

Precisament, ahir alguns dels aspirants van sentir una conversa dels organitzadors en què es parlava que estan preparant un càsting a través d'una agència especialitzada per trobar un nen d'aquesta edat. Algun voluntari?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia