Serveis

La consellera Tura inaugura el centre de coneixement El Mirador de Castellar

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va inaugurar ahir el centre de coneixement El Mirador de Castellar del Vallès, l'edifici que aglutinarà alhora les funcions de centre cultural, centre de coneixement i centre cívic. Tura va assistir a l'acte en substitució del president de la Generalitat, José Montilla, que va excusar la seva presència a última hora per motius d'agenda. La consellera va visitar l'espai, així com els equipaments del seu entorn més immediat que ja estaven en funcionament –com ara el nou mercat i l'auditori municipal–, que tanquen el procés de remodelació integral de l'entorn de la plaça Major iniciat ara fa uns deu anys.

El nou equipament municipal, que ha suposat una inversió de 3.965.000 euros, ha rebut el nom d'El Mirador, per les vistes a la Mola que hi ha des de l'última planta, i està considerat un centre de coneixement per la seva orientació a ajudar a posar en marxa projectes relacionats amb la ciència, la tecnologia, la innovació i la creativitat. Precisament, l'impuls que pot donar als àmbits de la formació i de l'emprenedoria local va ser uns dels aspectes més destacats durant els discursos inaugurals, a càrrec de la mateixa Tura i de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez.

«Aquest és un dels projectes més importants de reforma del centre urbà que s'han portat a terme en municipis mitjans en els últims anys», va destacar la consellera, la qual hi va afegir que la Generalitat «sempre estarà al costat d'iniciatives com aquesta, i més si tenen a veure amb l'àmbit del coneixement». Segons Tura, «el sistema productiu a Catalunya només es pot transformar amb l'aportació de nous elements tecnològics». Ignasi Giménez va definir El Mirador com «un espai generador d'oportunitats» i es va mostrar convençut que els futurs emprenedors castellarencs «aniran passant, tard o d'hora, per les seves instal·lacions».

Durant l'acte, un col·lectiu de conductors d'ambulàncies va aprofitar la circumstància per protestar contra la seva retallada salarial del 5%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia