Medi ambient

amposta

Informe negatiu per a un dipòsit d'aigua de l'ACA

Forma part del pla d'emergències per a la descontaminació del pantà de Flix

La comissió de govern d'Amposta ha aprovat un informe elaborat pels tècnics municipals que desaconsella situar al polígon de Tosses un dels dipòsits reguladors que formen part de l'anomenat pla de restitució territorial, que ha de garantir la seguretat de l'abastiment d'aigua potable a 71 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre durant els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix. Segons va avançar a aquest diari l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, l'informe rebutja que aquest dipòsit s'instal·le al polígon industrial de Tosses, perquè està previst posar-lo damunt d'un antic abocador clausurat i restaurat. «Podria haver-hi filtracions de lixiviats i, a més, el terreny no és gaire estable», va concretar Ferré.

Per la seua banda, el director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno, que desconeixia encara el contingut de l'informe, es va mostrar confiat de trobar una solució. «Si és per una qüestió tècnica trobarem una solució tècnica», va apuntar. El dipòsit regulador, amb una capacitat per emmagatzemar 5.500 metres cúbics d'aigua, aniria connectat a una nova captació d'aigua que es faria a la zona dels ullals de la Carrova i serviria per incrementar la capacitat de subministrament d'aigua d'Amposta i de suport a la xarxa mancomunada del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia