Política

Els partits catalans rebutgen la nova oferta de Zapatero sobre l'Estatut

CiU insisteix que els danys no es poden resoldre amb «quatre o cinc» lleis orgàniques

ERC diu que els catalans ja no volen «més dreceres» sinó el dret a decidir

ICV afirma que Zapatero no ha entès què va passar a la manifestació de dissabte

L'oferta del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de «salvar per vies legislatives» alguns preceptes de l'Estatut impugnats pel Constitucional va ser rebutjada ahir pels partits catalans al Congrés, que van considerar-ho des com una oferta poc creïble i que ja no interessa.

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respòs al president de l'executiu espanyol que l'oferta de desenvolupament de l'Estatut «arriba tard i manca de crèdit» i que «els danys de la sentència no es poden resoldre amb quatre o cinc lleis orgàniques».

Per ERC, segons el seu representant, Joan Ridao, els catalans ja no estan en interessats en trobar «dreceres» per aconseguir l'Estatut sinó que, en vista a la manifestació de dissabte passat, el que ara reclamen és «el dret a decidir».

Pel portaveu d'ICV, Joan Herrera, el president espanyol «no ha entès què va passar l'altre dia a Catalunya, com se sent el poble de Catalunya» i que s'ha de canviar el Tribunal Constitucional.

El PSC creu que s'obre una porta a la negociació

El coordinador dels diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, ha destacats que la intervenció Zapatero, sobre l'Estatut «obre una porta a la negociació del govern de Catalunya per a recuperar tot el potencial d'autogovern que l'Estatut contemplava». Així mateix, ha valorat «positivament» la intervenció del cap de l'executiu, qui, segons ha assegurat, té una «voluntat clara» d'obrir aquesta porta que «implica una negociació amb el govern de Catalunya». “Catalunya ha mostrat la seva indignació per la sentència: el poble ha parlat i el president del Govern ha escoltat”, ha destacat Vallès, qui a més ha valorat “molt positivament“la ”sensibilitat” de Zapatero. Vallès ha ressaltat que l'objectiu polític del PSC és l' Estatut, i que ara, “amb el compromís renovat del Govern” treballaran perquè sigui una realitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia