cultura

Montserrat enceta la Setmana de Música de Cambra

Amb tan sols un terç de pressupost de l'edició anterior, el programa arriba a la seua trentena edició.

Hi ha dos dies de recaptació per a organitzacions no governamentals

Els presents a la conferència de premsa protagonitzada per l'alcaldessa de la vila i el director de la Setmana de Música de Cambra, han comprovat en primera persona que, amb tan sols un terç del pressupost hagut a l'edició anterior, es posa en marxa la trentena edició.

Es tracta d'una proposta musical que ocupa la plaça Major del poble, des de diumenge dia 18 de juliol, i durant huit dies ininterromputs de propostes artístiques musicals, amb un bon grapat de solistes vinguts d'arreu la geografia musical peninsular però també des de Grècia, Singapur, Ucraïna, França, Estats Units, Polònia i Itàlia.

Tots els concerts tenen un caràcter gratuït, excepció dels dos dies en que amb una entrada simbòlica de tres euros, es contribueix a donar suport a dues organitzacions no governamentals que actuen arreu del món.

Aquesta edició d ela Setmana de Música de Cambra, torna als orígens i el seu 90% el configura estrictament música de cambra, amb la incorporació de cant coral a càrrec de l'orfeó Universitari de València.

Enguany, la partitura premiada al Concurs de Composició de Montserrat de l'edició anterior, serà interpretada dimarts 20 de juliol pel Quintet Cuesta. Es tracta d'una composició del maniser José Vicente Fuentes Castilla.

A base de conrear l'amistat

E.Castellano

Si alguna vegada s'ha de dir que els amics estan per a les ocasions, aquesta setmana en que Montserrat acull la trentena edició de la música de cambra a la plaça del poble, és una d'elles. I s'ha de dir, perquè amb un pressupost minvat en dues de les tres parts respecte de l'any anterior, Vicent Campos, ha estat capaç d'oferir un programa, que tampoc no decebrà els assistents. Artistes amics, vinguts dels quatre punts cardinals de la nostra geografia i d'arreu del món, farciran els huit dies de música de cambra posada a l'abast de la gent del poble, i dels centenars de melòmans arribats des de les comarques veïnes, per a donar testimoniatge que Montserrat s'hi troba del costat de la música i de la cultura, «malgré lui». El director de la Setmana és mereix un bon aplaudiment, però en aquesta ocasió, abans de començar cada concert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia