Necrològiques

Teresa Borràs i Fornell

Compositora, professora i concertista de piano

La professora, compositora i pianista Teresa Borràs i Fornell va morir el 18 de juliol, als 86 anys, després d'una llarga trajectòria professional.

Nascuda a Manresa el 30 de juliol del 1923, va començar els estudis musicals als 8 anys al Conservatori del Liceu. Va estudiar piano, harmonia i, més tard, guitarra, a més de contrapunt i composició amb Cristòfor Taltabull. Els anys 1950 i 1952 va rebre dues beques per estudiar a l'Accademia Chigiana de Siena (Itàlia), on va aprendre a tocar instruments poc comuns a les escoles musicals, com ara el clavicèmbal o l'arpa, que va sumar als coneixements de piano i guitarra. Curiosament, va actuar només un cop al Palau de la Música, i va ser tocant el clavicèmbal.

Entre els anys 1947 i 1953 va fer nombrosos concerts de piano. Va ser professora de piano i guitarra a l'Escola Municipal de Música de Manresa i professora de piano i harmonia a l'Escola de Música de Mataró (filial del Liceu) i, més tard, a l'Institut Alexandre Satorras de la mateixa població. El 1997 va obtenir el primer accèssit del premi de música Caterina Albert i Paradís.

Com a compositora, amb una sòlida formació d'harmonia i contrapunt, va editar tres discos. Les seves composicions, d'estils poc convencionals, es caracteritzen per la combinació d'instruments i per una estructura original. Va escriure concerts, peces per a carilló, trios, quartets, danses, preludis i estudis per a diversos instruments.

Ja retirada de la vida acadèmica, Teresa Borràs va continuar component i exercint de concertista de piano, especialment per donar a conèixer la seva obra.

Les exèquies es van celebrar ahir dilluns al tanatori de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia