Economia

ECONOMIA

Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze, seus del mercat ecològic del Vallès

Tots quatre municipis signen un conveni per oferir alimentació ecològica de manera itinerant

L'estrena del mercat serà el 5 de febrer a Sant Quirze

Els municipis de Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze del Vallès van signar ahir un conveni de col·laboració per a la creació conjunta del mercat ecològic del Vallès. La rubrica, que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, permetrà que totes quatre poblacions puguin oferir a la ciutadania, en una situació cèntrica i de manera itinerant, un mercat especialitzat en els aliments de catalogació ecològica. Segons el calendari previst, l'estrena del mercat serà el 5 de febrer del 2011 a Sant Quirze, localitat que té reservada la presència de les parades cada primer dissabte de mes.

Pel que fa a Cerdanyola, el mercat s'hi farà el segon dissabte de cada mes; a Barberà, el tercer, i a Rubí, el quart –en qualsevol cas– i el cinquè sempre que el calendari així ho determini. L'ordre ja estava decidit a partir d'un sorteig previ, que tenia com a objectiu la creació d'una regularitat en l'organització que afavorís la fidelització del públic. No obstant això, també s'espera que els compradors agafin l'hàbit de desplaçar-se d'un lloc a l'altre en funció d'on sigui el mercat, cosa que també afavoriria l'àmbit turístic i el comerç en general.

Totes quatre poblacions es van plantejar portar a terme aquesta iniciativa conjunta arran de la demanda creixent del producte ecològic, constatada en un estudi de mercat del ministeri de l'any 2007. A més, també van tenir present l'oferta limitada d'establiments que ofereixin aquesta variant alimentària –d'un preu una mica més alt però de qualitat certificada– en els seu respectius termes municipals. El nombre de parades programades és de 15: 10 per als firaires itinerants als quatre municipis i 5 per als singulars de cada localitat.

LA FRASE

És una experiència única en una comarca que té l'objectiu de ser referent en qualitat gastronòmica
Olga Olivé
PRESIDENTA DEL CONSORCI DE TURISME DEL VALLÈS OCCIDENTAL

El reglament serà comú i consensuat

El mercat ecològic del Vallès disposarà d'un reglament regulador comú, elaborat amb consens pels tècnics dels quatre ajuntaments implicats. A l'acte de signatura del conveni van assistir les alcaldesses de Barberà (Ana del Frago), Cerdanyola (Carme Carmona) i Sant Quirze (Montserrat Mundi), i la tinenta d'alcalde de Comerç de Rubí, Arés Tubau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia