CALDES DE MALAVELLA (Selva)

61è Aplec de la Sardana

Dedicat a Joaquim Soms

L'aplec degà de les comarques gironines dedicarà la diada a Joaquim Soms (Pineda de Mar, 1914), un dels compositors més prolífics i populars del panorama sardanista. L'aplec començarà dissabte amb el tradicional concert de cobla i música catalana, amb la participació de la Ciutat de Girona i la coral Cantaires de Caldes, que interpretaran obres d'autors de la categoria de Joan Lamote de Grignon, Joaquim Serra, Emili Casals i Honorat Vilamanyà, entre altres compositors. L'endemà, en l'aplec pròpiament dit, les cobles Ciutat de Girona, Mediterrània, Bisbal Jove i Reus Jove oferiran ni més ni menys que 36 sardanes repartides en sessions de matí, tarda i nit, aquesta última només amb la participació de la Ciutat de Girona.

Durant l'aplec s'estrenaran tres sardanes: al matí, País petit, d'Ivan Joanals, inspirada en la cançó del cantautor Lluís Llach, que ha autoritzat expressament aquesta versió; a la tarda, 61 anys d'aplec, de Joaquim Soms, i, finalment, a la nit, L'amic Mateu, de Sigfrid Galbany.

En cas de mal temps, la diada sardanista se celebrarà al pavelló polivalent del municipi selvatà.

8 de maig. Concert, a les 10 del vespre, al Teatre Municipal. 9 de maig. Aplec, al parc de la Sardana (a les 10 del matí i a les 4 de la tarda) i a la plaça de l'Ajuntament (a 2/4 d'11 de la nit). Preu del dinar de germanor (fideuada, carn a la brasa, postres, pa i aigua): 12 euros. Més informació: 610 92 41 93.
.

PROGRAMA DEL CONCERT

Primera part
La vaca cega, d'A. Juncà.
Lluny, d'E. Casals.
Aquella cançó, de F. Mas Ros.
Aura del Tura, de Conrad Saló.
El ball del gallerut, d'A. Pedrico.
Segona part
El rossinyol, d'A. Pérez Moya.
Dotze sons, d'Antoni Mas Bou.
Paraules d'amor, de Joan Manuel Serrat.
A prop del mar, d'A. Mas Bou.
Tercera part
El testament de n'Amèlia, de Joan Lamote de Grignon.
Concertino per a tenora i cobla, de Josep Coll Ferrando. Tenora solista: J. Coll Ferrando.
Impressions camperoles (La vall dels ecos), de Joaquim Serra.
Ripoll Vila Comtal, d' Honorat Vilamanyà.
Natura, mar i muntanya (finalista sardana de l'any), de J. Soms.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a