Salut

salut

La demarcació disposa de 126.000 vacunes de la grip

La principal novetat de la campanya d'aquest any és que dins dels grups de risc s'han inclòs les persones amb obesitat mòrbida

Una de les tres soques del fàrmac és la del virus de la grip A

La campanya de vacunació antigripal d'aquest any començarà l'1 d'octubre i per a la regió sanitària de Girona es disposa de 126.000 vacunes destinades a immunitzar els grups de població de risc, entre els quals aquest any s'han inclòs les persones amb obesitat mòrbida. De les 126.000 vacunes disponibles, se'n distribuiran, en una primera fase, 120.780, i la resta es quedaran en estoc per si fos necessari utilitzar-les. En aquesta campanya s'ha incrementat el nombre de vacunes adjuvades per tal de millorar-ne l'efectivitat en les persones amb les defenses molt baixes.

La vacuna que s'administrarà aquesta tardor –entre l'octubre i el novembre– està formada per virus recombinats, és a dir, integrada per les tres soques recomanades per l'OMS. Una d'aquestes soques, l'A/California/7/2009 (H1N1), és la que es va fer servir per a les vacunes pandèmiques, perquè era el virus responsable de la pandèmia de la grip A. La previsió del Departament de Salut és que la grip d'aquest hivern serà del tipus estacional.

El lot de 120.780 vacunes es distribuirà de la següent manera: 22.200 per a l'Alt Empordà; 23.720, Baix Empordà; 1.980, Cerdanya; 9.920, Garrotxa; 28.820, Gironès; 4.620, Pla de l'Estany; 5.280, Ripollès, i 24.240, la Selva. Els principals objectius de la campanya són mantenir una cobertura de vacunació superior al 70% en les persones de més de 65 anys i millorar-la en les persones amb patologia de risc. També es vol millorar la taxa de vacunació entre el personal sanitari.

LES XIFRES

9
per cent de vacunes
hi ha per a la demarcació de les 1.420.000 dosis per a tot Catalunya.
2
mesos
durarà en total la campanya de vacunació d'aquest any: octubre i novembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.