Salut

salut

Infermeria es considera la gran víctima de les retallades

La presidenta del Col·legi d'Infermeria de Girona, Carme Puigvert, va denunciar ahir que s'estan sacrificant llocs de treball d'aquest col·lectiu per mantenir places de metges

La presidenta del Col·legi d'Infermeria de Girona, Carme Puigvert, va denunciar ahir que el govern català fa recaure sobre aquest col·lectiu bona part de les retallades sanitàries, més que no pas en el dels metges, i que s'estan sacrificant llocs de treball d'infermeres per mantenir-ne de facultatius en una proporció de 3 a 1. Puigvert, visiblement indignada amb una situació que assegura que “és crítica i que encara pot anar a pitjor”, es va queixar que els gestors de la sanitat pública menystenen el col·lectiu no permetent-li fer tasques per a les quals estan preparades, com ara la prescripció de productes sanitaris, no pas medicaments. I va assegurar que estan cansades de ser “les minyones dels metges”. “No volem estar supeditades als metges; no som invisibles”, va dir.

Puigvert calcula que, com a conseqüència de les retallades, d'entre les 3.300 infermeres col·legiades que hi ha a la demarcació, n'hi ha unes 1.800 a l'atur. En aquest mateix sentit va indicar que l'any passat un 80% dels estudiants que van acabar els estudis d'infermeria a la UdG ja tenien feina en acabar la carrera, mentre que aquest any aquest percentatge ha estat d'un 30%. Cada any surten l'Escola d'Infermeria entre 120 i 130 estudiants. Una altra dada que va ressaltar és que un 5% del personal gironí que està col·legiat s'ha interessat per marxar a treballar a l'estranger, mentre que abans de la crisi només ho feia un 1%.

Una crida a la unitat de tot el col·lectiu

La presidenta del Col·legi d'Infermeria de Girona va decidir denunciar ahir públicament la situació d'“infravaloració” i “infrautilització” que afecta el col·lectiu, després d'haver mantingut tres reunions amb el Departament de Salut i una amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sense que s'hagi aconseguit res. Abans de la propera trobada amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, el dia 24, el Col·legi d'Infermeria va decidir ahir fer sentir la seva veu llançant preguntes com ara: s'han preguntat mai els gestors i els polítics què suposaria no tenir infermeres durant una setmana? I és que, segons va afirmar Puigvert: “Les infermeres som necessàries però no se'ns valora.” Davant d'aquesta situació, Puigvert va fer una crida a estudiants i professors de l'Escola d'Infermeria de la UdG, a tots els professionals que exerceixen a les comarques gironines, a les associacions professionals d'infermeria i als sindicats d'infermeria perquè s'uneixin per treballar en la defensa de les competències del col·lectiu, per aconseguir la màxima autonomia i responsabilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.