Salut

salut

Quatres hospitals aspiren a uns guardons estatals

Els hospitals de Campdevànol, Olot i Figueres, i la clínica Onyar de Girona, finalistes en els premis Top 20

L'hospital comarcal de Campdevànol, l'hospital Sant Jaume d'Olot, la Fundació Salut Empordà de Figueres i la Clínica Quirúrgica Onyar de Girona, de titularitat privada, han estat nominats als premis Top 20 que cada any organitza a l'àmbit de l'Estat espanyol la companyia de serveis d'informació sanitària Iasist. Els quatre centres gironins han estat nominats en la categoria de gestió hospitalària global. I en el cas de l'hospital d'Olot, també aspira a ser Top 20 en l'àrea de seguretat en els pacients. El programa d'Iasist premia els centres amb millors resultats de qualitat, funcionament i eficiència econòmica en gestió hospitalària global i en sis àrees clíniques.

L'objectiu del programa és identificar els patrons de bona pràctica en qualitat (mortalitat, complicacions i readmissions), l'adequació a la pràctica clínica (cirurgia sense ingrés i hospitalització evitables) i l'eficiència econòmica (estades, productivitat i cost), i reconèixer la tasca dels hospitals que han obtingut els millors resultats en aquest procés d'avaluació. En aquesta tretzena edició es mantenen les àrees de cor, sistema respiratori i sistema nerviós i, per primer cop, s'avaluen els resultats dels hospitals en tres noves especialitats: ronyó i vies urinàries, atenció al pacient crític i seguretat de pacients, aspecte aquest últim pel qual destaca l'hospital d'Olot.

En la nova edició hi han participat 166 hospitals, 132 de la xarxa pública i 34 de privats. Els guardons es lliuraran el dia 21 a Madrid. Malgrat que no tots els centres que estan nominats acabaran sent Top 20, Iasist ha destacat que tots els candidats estan entre els millors del seu grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.