Salut

Dipsalut inspecciona 114 escoles i detecta legionel·la en 5 casos

Dipsalut ha dut a terme aquest any inspeccions en un total de 629 instal·lacions amb risc d'estar infectades de legionel·la (poliesportius, escoles i centre cívics, entre altres) de 195 municipis gironins. D'entre les instal·lacions que han estat inspeccionades, 165 són centres educatius. I en aquests, els tècnics han detectat legionel·la en cinc casos. En cap d'aquests casos, però, hi va haver transmissió de legionel·losi a persones. Es va detectar el bacteri i es van prendre les mesures per eradicar-lo i eliminar possibles riscos de contraure legionel·losi.

Dipsalut actua en aquelles instal·lacions on els ajuntaments demanen que es faci. L'actuació de Dipsalut consisteix a fer revisions de la instal·lació d'aigua calenta sanitària, mostrejos i actuacions segons els resultats. Si dóna positiu, es comunica a l'Ajuntament, es programa una neteja i desinfecció per eliminar el bacteri i passats quinze dies es recullen mostres noves i s'analitzen per veure si s'ha tornat a reproduir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.