Salut

salut

El PSC diu que s'han perdut 15 milions destinats al Trueta

El grup socialista ha presentat una proposta de resolució al Parlament en què demana al govern que, en el termini d'un mes, digui en quins terrenys es farà el nou hospital de Girona

La diputada del PSC al Parlament de Catalunya Marina Geli i la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona Pia Bosch van denunciar ahir que, a causa de la inacció del govern de la Generalitat en relació amb el nou hospital Trueta de Girona, s'ha perdut una inversió de 15 milions que estaven destinats a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idigi), vinculada a la construcció del nou Campus de Salut. La meitat d'aquests 15 milions provenien de fons europeus. “L'any passat, la Generalitat va renunciar a uns diners que havien de venir a l'Idigdi. I s'han perdut per la manca de voluntat política i de treball”, va afirmar ahir Bosch, en una roda de premsa conjunta amb Marina Geli davant del Trueta. “Deixar passar oportunitats per omissió en temps de crisi és molt més greu que no pas fer-ho per acció”, va subratllar la diputada socialista.

El grup del PSC ha presentat al Parlament una proposta de resolució en la qual s'insta el govern de la Generalitat a requerir a l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona que, en el termini màxim d'un mes, informi de la disponibilitat de terrenys per a la construcció del nou Trueta a la zona nord de Girona. En la mateixa proposta de resolució també s'insta el govern de la Generalitat a dotar una partida pressupostària per al projecte del nou Trueta en el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat pel 2013. “A Europa, la recerca és un projecte blindat. No vull pensar que perdrem més oportunitats perquè tenim un problema greu amb la pèrdua de talent. Vull pensar que encara hi som a temps i per això volem que es voti al Parlament. I veurem què vota ERC i especialment l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent”, en al·lusió a la cessió de terrenys que el consistori va fer per la construcció del Campus de Salut. La diputada socialista i la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona van expressar un altre cop la seva preocupació –que, segons van assegurar, és compartida per molts ciutadans de
Girona i els treballadors del Trueta– pel fet que el projecte del nou hospital fa dos anys que està aparcat i el govern i el consistori es van passant la “pilota”. “El conseller Boi Ruiz diu que l'Ajuntament de Girona és el responsable de trobar un solar i l'Ajuntament diu que, dos anys després d'estudiar-ho, encara no ho té clar”, van lamentar Geli i Bosch.

LA XIFRA

7,5
milions
d'euros dels 15 que s'havien negociat per a l'Idibgi provenien directament de fons europeus.

LA DATA

26.05.11
va tenir lloc l'aprovació,
per part del Parlament, d'una resolució sobre el projecte executiu del nou Trueta.

LA FRASE

La Generalitat va renunciar a uns diners que havien de venir a l'Idibgi. Era una oportunitat preciosa
Pia Bosch
cap de l'oposició de l'Ajuntament de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.