Salut

salut

El president del Col·legi de Metges no es presentarà a les eleccions del 2014

Benjamí Pallarés va anunciar ahir que no repetirà com a candidat en una assemblea que es va celebrar per aprovar la modificació dels estatuts

El president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Benjamí Pallarés, va anunciar ahir, en el decurs d'una assemblea en la qual van participar-hi només quinze col·legiats, que no es presentarà com a candidat a les eleccions que tindran lloc el maig del 2014. Pallarés va explicar que si va presentar la seva candidatura el 2010 va ser únicament per garantir que se celebressin eleccions. I també va adduir un cansament “no pas de ningú, sinó provocat per tots els entrebancs” amb què s'ha anat trobant en el desenvolupament del càrrec en la situació actual de retallades. “Els col·legis professionals no tenen cap marge de maniobra”, va reconèixer. Amb tot, Pallarés va dir que marxarà amb la tranquil·litat d'haver deixat el col·legi “endreçat”. Joan Antoni Mulà, que el 2010 va encapçalar l'altra candidatura, tampoc no té intenció de presentar-se als comicis de l'any vinent.

En l'assemblea es va aprovar la modificació dels estatuts pel qual es regeix el col·legi, un dels primers objectius que es va plantejar l'actual junta de govern. Un de les novetats principals serà la presentació, en les properes eleccions, de llistes semiobertes, de manera que els col·legiats podran escollir, de les diferents candidatures, els cinc vocals que formaran part de la junta de govern. Pallarés creu que, d'aquesta manera, “es pot donar més joc a la discussió, però garantint la governabilitat de l'ens”. A les eleccions del 2014, i d'acord amb els nous estatuts, s'implantarà el sistema de vot electrònic per tal d'afavorir la màxima participació dels col·legiats. I, d'acord amb els nous estatuts, el president podrà repetir únicament dos mandats. Un altre canvi és que la junta electoral que ha de vetllar pel procés estarà completament desvinculada de la junta de govern i, davant de qualsevol impugnació, prendrà decisions basant-se en criteris jurídics.

LA DATA

05.2014
Eleccions
per presidir el COMG. La convocatòria es farà cinc setmanes abans perquè hi ha marge suficient.

LA FRASE

No marxo perquè estigui cansat de ningú. Però és veritat que els entrebancs amb què m'he anat trobant m'han provocat desgast
Cap dels metges gironins se sent especialment orgullós de com van anar les últimes eleccions
Benjamí Pallarés
president del col·legi oficial de metges de girona

“Un procés menys complicat”

Els canvis que s'han introduït als estatuts del COMG tenen com a objectiu fer que les pròximes eleccions “siguin menys complicades” que les últimes, segons va manifestar Pallarés. Les eleccions del 2010 van estar marcades per una forta polèmica. L'expresident del COMG, Eudald Bonet, va excloure la candidatura alternativa i va autoproclamar-se president. La candidatura alternativa, encapçalada per Joan Antoni Mulà, va denunciar Bonet, que va ser destituït del càrrec després que prosperés una moció de censura en contra seu. Finalment, es van celebrar eleccions i va guanyar-les Pallarés, contra tot pronòstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.