Salut

Reclamen que readmetin 50 empleats del Moisès Broggi

Una manifestació va aplegar prop de 300 persones, treballadors i veïns, a l'hospital de Sant Joan Despí

Prop de 300 persones es van manifestar ahir, rodejant l'hospital Moisès Broggi, en protesta per l'acomiadament de 50 treballadors. La marxa, l'havien convocat el comitè d'empresa, presidit per la UGT i amb presència de sis sindicats, i la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) del Baix Llobregat. Loli Pardillo, presidenta del comitè d'empresa, va explicar que el Consorci Sanitari Integral, gestor de l'hospital, va acomiadar 50 persones al·legant que es tractava de personal eventual. “Però hem revisat els contractes i hem vist que això no és cert, ja que els contractes suposen un frau de llei.” L'argument del comitè és que durant quatre anys “s'han fet contractes per circumstàncies de producció quan en realitat estaven ocupant places estructurals”. Això ha significat que aquests treballadors hagin enllaçat, en aquest període, contractes per un i per tres mesos. Ara que se'ls ha fet fora l'empresa ha contractat tretze treballadors “acabats de sortir de la universitat i que no coneixen els protocols del Broggi”, segons explica Pardillo. Els representants sindicals, així mateix, lamenten que l'empresa els hagi convocat per divendres per parlar sobre la convocatòria de places al Broggi. “No deixarem que les convoquin si no les ocupen els acomiadats”, va advertir.

Els manifestants, a més, es queixaven del tancament d'una unitat d'hospitalització i el col·lapse a les urgències. Julián Carrasco, president de la FAV del Baix Llobregat, va lamentar: “Amb la retallada cada dia ens suprimeixen més serveis”, i finalment va alertar: “Els veïns seguirem lluitant per una sanitat millor.”

LA FRASE

S'han fet contractes per circumstàncies de producció, quan estaven ocupant places estructurals
Loli Pardillo
Presidenta del comitè d'empresa de l'hospital moisès broggi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia