Salut

salut

Els clubs de cànnabis volen que se'n reguli també el cultiu

Les associacions valoren el pas fet per Salut i insten Interior a col·laborar per fer una normativa integral

Tot i mostrar-se satisfet pel “gran pas” que suposa la regulació dels clubs de cànnabis que dijous va proposar el Departament de Salut al Parlament, el sector considera que cal anar encara més enllà de les consideracions estrictament sanitàries i anar cap a una regulació “integral” que inclogui aspectes com el cultiu i el transport de la marihuana. Així ho va manifestar ahir el secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFac), Jaume Xaus, que va instar el Departament d'Interior a “posar-se les piles”, malgrat l'escàs marge de maniobra que té pel que fa a competències en aquest àmbit.

Jaume Xaus va afirmar que queda molt camí per recórrer per aconseguir que les associacions de cànnabis tinguin més seguretat jurídica i policial. “Entenem que la conselleria d'Interior depèn molt d'instàncies estatals” en aquesta qüestió, va admetre Xaus, que va agrair que el departament que dirigeix Ramon Espadaler no hagi torpedinat la regulació sanitària.

La regulació presentada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya inclou, entre altres aspectes, la limitació d'accés als clubs a majors de 18 anys, que l'horari d'obertura no superi les vuit hores diàries, que no s'hi venguin altres drogues ni alcohol, i que un mateix comprador no pugui tornar a adquirir cànnabis fins passats quinze dies. Tots els grups parlamentaris van donar suport a la proposta, excepte el PP. Amb tot, la normativa s'aprovarà, previsiblement, en la pròxima comissió de Salut.

La CatFac valora positivament la proposta, però lamenta que la regulació es basi en recomanacions i que deixi en mans dels ajuntaments la seva aplicació final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia