Salut

Fundacions

Valors i esport en acció

La Fundació Oncolliga Girona. Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer consolida l'Oncotrail per al proper octubre; avui organitza el Run4Càncer, i un ciutadà cada dia correrà 10 quilòmetres de manera solidària per a la Fundació

La Fundació Oncolliga Girona. Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer viu la vigília de la celebració del vintè aniversari (1996-2016). De mica en mica, sense fer soroll, aquesta entitat ja plenament consolidada disposa de 83 delegacions esbargides en set de les vuit comarques gironines. Hi ha un munt d'activitats setmanals solidàries amb una única finalitat, recaptar fons per ajudar el malalt de càncer i, també, destinar diners a la investigació del càncer en un estudi de l'ICO Girona.

La Fundació Oncolliga Girona treballa de manera constant per oferir el màxim nombre de serveis als malalts i familiars per tal que afrontin millor el tractament de la malaltia i el posterior; perquè se sentin compresos i, en resum, que juntament amb els familiars puguin gaudir de la millor qualitat de vida en tot el procés de la malaltia i perquè disposin del suport necessari. Tot plegat, a través de programes socials, assistencials o de prevenció, amb atenció propera: des de préstec de material tècnic, amb voluntariat hospitalari, passant per l'atenció psicològica i pel drenatge limfàtic. La feina l'han feta en el decurs de vint anys estatuaris, vint-i-tres tenint present els tres anys de tràmits de legalització. Han treballat per realitzar una idea que va partir d'un grup de persones malaltes de càncer que, fins llavors, no havien trobat suport ni orientacions sobre com havien de fer front a la malaltia i, com que no sabien on acudir per rebre ajut i fer front a moltes situacions, sobretot humanes, mèdiques i també logístiques, es van aplegar per formar el que avui és la Fundació Oncolliga Girona. Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de càncer. Des del primer moment van lluitar no només contra la malaltia i per organitzar-se sense haver de dependre de subvencions, sinó també valent-se dels recursos que generaven a partir de les activitats que organitzaven. Ho van fer gràcies a totes les persones sensibilitzades que des del primer moment es van anar convertint en ferms col·laboradors, fins a evolucionar en el que és avui la Fundació Oncolliga Girona, una entitat admirada, respectada i de prestigi que s'ha convertit en mirall de com des del poble es pot treballar per al poble i ajudar-se mútuament i créixer.

En el munt d'activitats que duen terme setmana rere setmana a les comarques gironines, hi ha des de les senzilles o tradicionals botifarrades, calçotades o suquets de peix, fins arribar a iniciatives com la d'un guixolenc (www.ultraquim.net), que durant aquest 2015 cada dia correrà 10 quilòmetres per recaptar diners que repercuteixin en l'ajuda al malalt de càncer. És una iniciativa a la qual s'estan afegint empreses i establiments dels diferents pobles fent-hi aportacions. I en l'àmbit precisament esportiu, cal destacar que la tercera edició de l'Oncotrail (www.oncolligagirona.cat) tindrà lloc els dies 3 i 4 d'octubre amb l'intent de superar els seixanta equips participants i superar la recaptació del 2014. Amb tot, les activitats de l'Oncolliga van més enllà i cal destacar-ne el projecte Tu pots Quim i les jornades Nova Cultura, Salut.

63.318
euros
és l'import que la prova esportiva Oncotrail va recaptar en l'edició del 2014. La quantitat ha repercutit en serveis d'ajuda al malat de càncer i també s'ha destinat a la investigació del càncer, en un estudi de l'ICO Girona.
Run4Càncer.
Camina i Corre pel Càncer (5 i 10 quilòmetres) té lloc avui, 1 de febrer. És la primera prova simultània que es fa a les comarques de Girona organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, per celebrar que el dia 4 de febrer és el Dia Mundial Contra el Càncer.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.