Ciència

biologia

Més CO2 dels ecosistemes marins que dels terrestres

L'augment de la temperatura farà que els ecosistemes aquàtics generin més diòxid de carboni (CO2) que els terrestres, fins el doble en alguns casos, segons un estudi internacional en què participen investigadors del departament de biologia marina i oceanografia de l'Institut de Ciències del Mar, i que publica la revista Nature.

El treball alerta que és probable que aquest fenomen augmenti encara més l'efecte hivernacle i l'escalfament climàtic associat, i reclama que s'estudiï amb més detalls i amb nous models.

L'explicació d'aquest fenomen, segons que assenyalen els investigadors José María Montoya i Josep M. Gasol, es troba en el flux extra de carboni que arriba als ecosistemes aquàtics procedent dels terrestres, a través de les filtracions posteriors a les pluges, el que els permet cremar més carboni del que produeixen mitjançant la respiració.

El càlcul de l'augment de les emissions de CO2 s'ha fet a partir de dades de taxes de respiració, i amb una teoria matemàtica que combina les dades de respiració dels organismes de diversos ecosistemes amb les seves reaccions a l'augment de les temperatures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.