Educació

El debat sobre la jornada intensiva està obert i hi ha directors d'altres instituts a favor d'estudiar canvis

Responsables de centres de secundària enquestats ahir per aquest diari van opinar sobre la jornada intensiva

Ja hi havia debat intern des de fa temps

Avantatges i inconvenients. Els directors d'instituts de les comarques gironines enquestats ahir per aquest diari van donar la seva opinió sobre què en pensen de la jornada intensiva, tot i que alguns van demanar que no sortís el nom. En general, es valoraria de manera positiva un canvi, però es puntualitza que, en molts casos, s'hauria d'estudiar cas per cas per adequar els horaris a les necessitats concretes de cada centre. El que es demana és que Ensenyament no retalli res que sigui prioritari en l'àmbit educatiu.

El director de l'institut La Garrotxa, Albert Bramon, destaca que el servei de menjador suposa una quantitat molt gran de diners. “La gratuïtat per a persones d'altres municipis es podria canviar potser per un servei de menjador per a persones que ho necessiten”, destaca, en referència a la renda familiar. Bramon, que és representant de la Garrotxa a la junta territorial de directors de secundària, diu que a nivell de junta encara no se n'ha parlat.

El director de l'institut Narcís Xifra de Girona, Joaquim Bosch, considera que caldria analitzar cada centre concret. En el cas d'aquest institut, per exemple, es fan cicles formatius de formació professional de matí i tarda i caldria estudiar bé una nova organització, en cas que alguna vegada aquest canvi d'horaris s'arribés a produir. Alguns directors d'instituts valorarien de manera positiva la jornada intensiva sempre que els diners que s'estalviessin es reinvertissin en altres apartats més necessaris, tenint en compte que els centres han hagut de retallar despeses corrents de funcionament. A la junta de directors del Gironès i el Pla de l'Estany s'ha parlat del tema però només de manera informal.

A altres llocs de Catalunya també s'ha obert un debat sobre la jornada intensiva, com a Lleida i al Penedès.

LA XIFRA

30
hores setmanals són les que fan els alumnes d'ESO, amb tres dies de jornada partida i dos d'horari intensiu.
30.782
places d'ESO
són les que el Departament d'Ensenyament ofereixen el curs vinent als instituts gironins.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.