Educació

les retallades a la UDG

Els professors associats de la UdG defensen el seu pes

Reben un 15% del pressupost de personal docent i fan el 50% de les classes

Afirmen que són els més perjudicats per la tisorada i demanen que es mantinguin els seus llocs de treball

Els professors associats de la UdG, que són cap a set-cents, no volen ser els més malparats per la tisorada. Per aquest motiu, han optat per sumar forces contra la primera proposta de l'equip de govern de la UdG, que els situava com el col·lectiu més afectat per la retallada de pressupost de la Generalitat. Després de reunir-se en assemblea, els representants del col·lectiu van difondre ahir dades que posen de manifest el seu pes: la seva tasca representa el 15% del pressupost de personal docent de la UdG i assumeixen la meitat de la docència. Segons asseguren en un comunicat, la proposta inicial de reducció de despesa als professors associats “reduïa l'import de 6.119.040 euros del curs 2010-2011 a 1.036.362 euros per al 2011-2012”.

Després que els estudiants aconseguissin aturar el consell de govern que havia de debatre i aprovar les retallades, s'han obert negociacions amb els diversos col·lectius de la UdG, i el 23 de juny es farà un claustre. Tot i això, els representants dels professors associats van alertar: “Alguns caps de departament estan informant companys i companyes de la no-renovació dels contractes amb vista al curs vinent. Aquestes pràctiques poc dialogades i sense consens, deixades a la discreció de cada departament, ens indignen i ens preocupen”. El col·lectiu demana diàleg i “una racionalització de les despeses” a la UdG per poder ajustar els pressupostos.

LA XIFRA

50
per cent de la docència
és el que assumeixen els professors associats de la Universitat de Girona.

LA XIFRA

600
euros mensuals
nets de mitjana és el sou que cobra un professor associat per sis hores de classe setmanals.

Dos grups dins del col·lectiu

Una part del professorat associat la formen persones que treballen en l'empresa pública o privada i que aporten els seus coneixements professionals a la universitat. Els representants del col·lectiu destaquen, però, que hi ha els anomenats “falsos associats”, que són “els professors que fan carrera acadèmica, fan recerca a la universitat i tenen contractes precaris (si en tenen), i que s'aprofita la seva vàlua a un cost baixíssim”, segons s'indica en el comunicat. “Fan docència pràcticament com un professor titular i cobren un sou d'uns 600 euros mensuals nets amb una temporalitat extrema, ja que el seu contracte és renovable només d'un any per l'altre”, es remarca. Per contra, es critiquen altres despeses. “Reclamen que l'equip de govern sigui transparent en relació amb el sou de l'equip gerencial i caps de serveis, i en relació amb els 700.000 euros de l'apartat de gratificacions extraordinàries de personal dels pressupostos de 2010”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a