Educació

barcelonès

L'escola bressol pública de Barcelona, contra l'Ajuntament

Col·lectius d'educadors, pares, sindicats i partits han conformat una plataforma en defensa de l'actual model d'escola bressol pública a Barcelona i per protestar contra les noves mesures anunciades per l'Ajuntament amb vista al curs que ve, les quals, asseguren, fan perillar precisament el model aplicat i desenvolupat a la ciutat en els darrers 40 anys. En un manifest denuncien la intenció d'incrementar el nombre d'infants a cada grup d'edat a les aules, la reducció de les hores de suport educatiu al migdia, la possibilitat que s'externalitzi la gestió d'algunes de les escoles bressol públiques i, finalment, l'aturada en la construcció d'aquest tipus de centres. Els signants critiquen el regidor d'Educació, Gerard Ardenuy, per no haver-los comunicat els canvis, que han conegut per la premsa, diuen, i han anunciat per això diverses mobilitzacions de protesta. D'altra banda, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat a l'Ajuntament que valori la possibilitat de bonificar les quotes d'escolarització del curs a les famílies afectades per la no construcció de tres escoles bressol municipal, Caspolino, Jaen i Els Patufets.

Vilà creu que les famílies, que podrien ser fins a 219, van tenir un greuge per l'oferiment “no realista”, per part de l'anterior govern, de places en centres que no'havien començat a edificar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.