Educació

barcelonès

Els llibres d'Albiol divideixen escola pública i concertada

Les públiques exigeixen que sigui imprescindible socialitzar els llibres de text per accedir als ajuts econòmics

Les concertades reclamen, en canvi, que reciclar sigui només una opció

Quan falta només una setmana perquè el ple de l'Ajuntament de Badalona voti el pressupost del 2012, amb la partida de 3 milions d'euros per a llibres de text, sembla difícil que el govern del PP pugui situar sobre la taula una proposta que satisfaci totes les parts. La idea inicial dels populars, un cop la delicada situació de les finances municipals fa descartar els volums nous i gratuïts per a tothom, és lliurar a les famílies un bonollibre que, a grans trets, cobriria el cost de la socialització dels volums.

Aquesta proposta ha estat avaluada per tots els centres. Les escoles públiques van lliurar ahir al regidor d'Educació un document en què es mostren disconformes amb el mètode del bonollibre (pretenen que els diners arribin als centres) i en què reclamen que sigui obligatori socialitzar per acollir-se al pla. Volen que s'eviti contractar una empresa externa per gestionar el servei i que aquesta tasca la segueixin fent les AMPES i les direccions de manera voluntària.

Diverses escoles concertades, per la seva banda, han enviat una carta al PP en què no estalvien crítiques a la socialització. Indiquen, per exemple, que els llibres tenen exercicis amb espais en blanc per omplir i és difícil que no es noti un cop esborrat, o que a partir d'alguns cursos es treballa la tècnica del subratllat. També opinen que mantenir els volums en bon estat fins a final de curs és difícil. Partint del fet que l'Ajuntament no cobrirà el cost del 100% dels llibres, subratllen: “No podríem assumir la responsabilitat d'adjudicar els usats i els nous.”

Finalment, proposen que la quantitat econòmica sigui igual per a tots els escolars i recorden que la socialització “és una opció d'escola, però no pot ser una imposició”.

El regidor d'Educació, Juan Fernández, va afirmar ahir que la proposta “no està tancada” i que es treballa per “aconseguir punts de trobada entre la pública i la concertada”. Va insistir que l'únic objectiu de tot plegat “és ajudar les famílies”.

El cas dels escolars que viuen fora

L'actitud de les escoles públiques i les concertades és diametralment oposada, a excepció d'un element en què coincideixen plenament. Tots els sectors tenen clar que el pla dels llibres de text ha de beneficiar també els escolars inscrits a centres de Badalona que estan empadronats a altres municipis. Segons sembla, el PP té al cap diferenciar entre els veïns de Badalona i els de fora, tot i que aquest punt no està del tot perfilat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.