Educació

La investigació de la KNX arriba a la Garrotxa

L'institut La Garrotxa d'Olot és l'únic de l'Estat que té l'acreditació

L'institut La Garrotxa d'Olot ha obtingut la prestigiosa acreditació de centre d'investigació KNX i és el primer institut a l'Estat espanyol a aconseguir-ho. El centre docent olotí lidera un projecte MEET subvencionat pel Ministeri d'Educació del govern espanyol en què participen els instituts El Palmeral, d'Oriola (Alacant), i Pedro Cerrada, d'Utebo (Saragossa), sobre aplicació de la domòtica a l'estalvi energètic. Hi col·laboren l'associació d'alumnes El Buc de l'institut olotí i l'empresa Igetech d'Olot.

La KNX Association aplega més de trenta mil empreses instal·ladores associades arreu del món i més de seixanta universitats que desenvolupen recerca a partir del sistema que dóna nom a l'entitat. El KNX és una mena de llenguatge comú per transferir dades sobre components de gestió d'edificis amb més de vint anys d'experiència al mercat que s'utilitza en 100 països.

En el cas de l'institut La Garrotxa i en el marc de col·laboració amb l'associació europea KNX, ha signat un acord de col·laboració a través de l'associació d'alumnes amb Igetech Innova SL, del grup Wattia. Preveu l'assessorament en aspectes d'alt nivell tecnològic per part de l'empresa als estudiants que participen en projectes d'innovació relacionats amb la domòtica aplicada a l'estalvi energètic.

Actualment, l'institut olotí treballa en un projecte perquè la domòtica aplicada a l'estalvi energètic deixi de ser un luxe i es pugui implantar als habitatges de gammes més estàndard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.