Educació

UNIVERSITAT

Nadal cobrarà un plus a la UdG per haver estat polític

L'exconseller hi té dret, tot i que no va fer de professor

L'exalcalde de Girona rebrà quasi 900 euros mensuals

L'exalcalde de Girona Joaquim Nadal cobrarà un plus de la Universitat de Girona (UdG) per haver-se dedicat a la política durant més de vint anys. El consell de govern de la UdG va reconèixer ahir 25 anys de docència (1987-2012) a l'exconseller de la Generalitat. D'aquesta manera, quan l'Estat espanyol hi doni el vistiplau, Nadal cobrarà un plus pels més de vint anys que es va dedicar a la política, però no va ser a les aules.

La UdG va ratificar ahir els trams estatals de docència d'una trentena de professors, incloent-hi els cinc a Joaquim Nadal. La validació dels trams de Nadal va provocar crítiques dels representants dels alumnes i dels treballadors de la institució. Consideren “immoral” que Nadal passi a cobrar uns 900 euros bruts cada mes com a complement tot i que no va exercir de docent.

Ahir al vespre la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va assenyalar que el que demana Nadal és un dret que tenen tots els professors funcionaris de l'Estat i que la UdG ha tramitat la petició de l'historiador. El departament d'història i història de l'art ha hagut de fer un informe favorable a la sol·licitud de l'exconseller de Presidència.

Nadal s'ha reincorporat recentment a la plaça de catedràtic d'història contemporània després de 25 anys d'excedència en serveis especials. La vinculació de Nadal amb la Universitat ha estat pronunciant conferències o exercint de tribunal en tesis doctorals. Nadal, antic director del Col·legi Universitari de Girona (1978-1979), va explicar ahir que havia fet el que està establert per llei, com ja havien fet abans altres dirigents socialistes que són a la UdG.

Nova càtedra

La UdG va aprovar la creació de la càtedra Manel Xifra Boada en recerca i innovació en tecnologia de la transformació d'envasos flexibles. La UdG, la Universitat Politècnica de Catalunya i l'empresa Comexi en seran els patrocinadors. A més, la rectora Geli ha nomenat Alfons Martinell Sempere coordinador acadèmic dels programes de màster.

LA FRASE

Això és un dret del treballador que l'Estat reconeix. La UdG ho tramita i el ministeri hi dóna el vistiplau
Anna Maria Geli
rectora de la UNIVERSITAT DE GIRONA (udg)

LA XIFRA

31.01.48
És la data de naixement de Joaquim Nadal. Va ser 23 anys alcalde de Girona (1979-2002).

Excedència especial

Joaquim Nadal i Farreras és catedràtic d'història per la Universitat de Barcelona des del 1987 i de la UdG des del 1992. Ha estat alcalde de Girona (1979-2002) i diputat al Parlament (1984-2012), entre altres càrrecs. Des de fa més de 25 anys, Nadal ha aprofitat una excedència especial que atorga l'Estat des de fa anys als professors universitaris funcionaris i a investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a