Educació

educació

Un sofà de lectura per a les escoles de Banyoles

Dues alumnes de l'Aula d'Acollida de l'institut Pla de l'Estany han fet acompanyament lector a col·legues de primària

El centre ha impulsat una oferta pedagògica per aprendre català cantant

La lectura ha de ser un plaer. Segurament, un sofà és el moble que més bé s'associa a aquest plaer. Les escoles de la Draga i Can Puig de Banyoles han posat en marxa aquest curs una experiència lectora que ha reeixit i ho han fet de la mà de dues alumnes de l'Aula d'Acollida de l'institut del Pla de l'Estany i de diversos voluntaris del seu entorn. Es tracta de l'Espai Sofà. De fet, el nom el defineix molt bé. Es tracta d'un sofà acollidor instal·lat en un espai d'aquestes escoles molt tranquil i que convida a la lectura. S'hi asseuen els alumnes de primer de primària dels dos centres però, a part d'estar-hi còmodes, hi estan acompanyats. Alguns pares, avis o companys de cursos superiors els fan un acompanyament lector, els ajuden a llegir, a entendre allò que llegeixen i, en definitiva, a adquirir gust per la lectura. Del col·lectiu d'acompanyants destaquen les dues alumnes de l'Aula d'Acollida de l'institut Pla de l'Estany, que han dedicat voluntàriament una tarda a la setmana a fer aquest acompanyament. En el seu cas, ho han fet a l'escola de la Draga.

Cantar per aprendre

D'altra banda, els alumnes de l'Aula d'Acollida i els de l'optativa de música de quart d'ESO del mateix institut han liderat la proposta pedagògica Cantem plegats, la qual consisteix en l'aprenentatge del català a través de cançons. Hi ha coincidit que la professora Maran Gri, de l'institut, és del cor Àkan i que a l'escola de Can Puig hi ha una coral infantil. Va ser una petició inicial de l'escola de Can Puig, i ara, després de la bona experiència, ja s'inclourà en el catàleg d'activitats pedagògiques dirigida als centres docents de la comarca del Pla de l'Estany.

LA XIFRA

2
alumnes de l'Aula
d'Acollida de l'institut Pla de l'Estany han col·laborat amb l'Espai Sofà de la Draga i Can Puig.

LA FRASE

El <Cantem plegats> promou el treball en xarxa i la barreja d'alumnes de diversos centres docents de la ciutat
Maran Gri

Un club de lectura virtual per als olotins

El Servei del Català d'Olot i la Garrotxa i la llibreria Drac de la capital garrotxina han posat en marxa un club de lectura virtual. Es tracta d'un bloc per fomentar el gust per la lectura, al qual hi pot accedir tothom qui ho desitgi.

Els promotors volen que els membres del club parlin sobre el fet de llegir. Fins ara, els alumnes dels cursos de català d'adults eren els qui participaven del club de lectura que muntaven físicament a la llibreria Drac d'Olot. D'aquesta col·laboració n'ha nascut ara la versió virtual.

En aquest bloc hi haurà dues propostes de lectura cada més, una per als qui s'hi inicien o no són lectors habituals i una altra pels qui sí que ja són lectors habituals. Hi haurà també recomanacions, una agenda d'activitats relacionades amb la lectura i, lògicament, estarà oberta als comentaris dels usuaris i a la seva interacció entre uns i altres.

A partir d'ara, doncs, els amants de la lectura o aquells que volen que aquesta activitat tingui més pes en la seva escala de valors tenen un punt de trobada obligat al club de lectura virtual de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.