Educació

Obres per valor de 22,5 milions en dotze centres

Entraran en funcionament una escola nova a Girona, a més de l'obra completa de la Bòbila, a les Preses

L'ampliació del col·legi Alzina Reclamadora de Fontcoberta continua paralitzada

El Departament d'Educació ha invertit, de cara el nou curs escolar, 22,5 milions d'euros en obres en dotze centres de les comarques gironines. Les obres de més envergadura –les que corresponen a noves construccions i ampliacions– estan pràcticament enllestides llevat de les que s'estaven fent a l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta, que van quedar paralitzades a causa de la suspensió de pagaments de l'empresa adjudicatària. L'ampliació d'aquest col·legi, adjudicada per dos milions d'euros, no es podrà estrenar el dia 12 contràriament a les previsions inicials. En aquests moments Educació negocia amb Gisa una solució que permeti desencallar els treballs al més ràpidament possible.

Aquest curs es posaran en marxa una escola nova a Girona –la Pericot– i l'obra completament acabada de la Bòbila, a les Preses, amb una inversió de 4,2 i 3,5 milions d'euros respectivament.

Cal destacar, a més, l'entrada en funcionament de les ampliacions de l'escola Vila-romà de Palamós (pressupostades en 4,6 milions), de l'escola Salvador Espriu de Vidreres (3,8 milions) i de l'institut Santiago Sobrequés de Girona (3,6 milions). En tots els casos esmentats, la part principal ja està enllestida i és previst que entrin en servei puntualment, amb l'inici de curs.

A més, Educació ha invertit més de 630.000 euros en obres de menys consideració, com ara l'arranjament de les cobertes de l'institut de Palamós i de l'escola Quermany de Pals, que han costat 180.00 i 195.000 euros respectivament. S'està treballant per adequar espais per a dues aules de l'escola Agustí Gifre de Sant Gregori a l'edifici de la biblioteca municipal (per un import de més de 225 milions) i és previst que les obres estiguin a punt a mitjan mes. A les escoles Aixart de Cervià de Ter, Terrapins de Camallera i l'institut escola de Sant Joan de les Abadesses s'hi han dut a terme diversos treballs de reforma. A l'escola de Camallera s'han invertit 12.000 euros en la reparació dels paviments exteriors i també en la col·locació de canaleres per evitar filtracions al subsòl; i a l'institut de Sant Joan de les Abadesses s'han tirat a terra uns envans per fer-hi una aula nova, amb un cost total de 7.000 euros.

LA XIFRA

4,5
milions d'euros
és la inversió més gran que s'ha fet per a aquest curs i s'ha destinat a ampliar l'escola Vilar-romà.

LA DATA

12-09-13
Primer dia
de l'inici del curs escolar per als alumnes d'Infantil i Primària. L'endemà ho faran els d'ESO i Batxillerat.

Reformes a l'escola de Cervià de Ter

L'escola Aixart de Cervià de Ter ha estat sotmesa a una reforma de pes. Educació i l'Ajuntament han invertit 30.000 euros per tal de reparar-ne la coberta, canviar-hi sanitaris i tancar obertures.

Les tres escoles bressol municipals de Blanes tindran menjador

L'escola Bressol de Ca la Guidó de Blanes disposarà durant aquest curs de servei de menjador. Fins ara aquesta era l'única de les tres llar d'infants municipal que no oferia menjador. El govern local espera que aquest servei nou atregui més nens a aquest centre. De les 33 places que s'han ofert, de moment només n'hi ha 17 d'ocupades –7 en Infantil-1, i 10 en Infantil-2–. Les obres per adequar el servei de menjador han costat 4.800 euros.

CCOO diu que no s'ha contractat tot el professorat necessari

El sindicat de CCOO a les comarques gironines ha denunciat que Educació no va nomenar, a final d'agost, tot el professorat que era necessari per substituir les persones que es jubilen l'1 de setembre. I mantenen que van deixar sense cobrir les llicències sindicals després de decidir que ho farà el dia 9 o 10, depenent de cada territori. CCOO parla, durant un curs més, de precarietat laboral i de pèrdua de recursos i condicions laborals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.