Educació

El sector educatiu valencià s'alça contra l'arranjament escolar anunciat per la Conselleria

La proposta s'acarnissa amb l'Educació Infantil i tanca el termini d'al·legacions fins el 2 de gener en plenes vacances de Nadal

L'arranjament escolar és el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d'Educació per al proper curs 2014/15. En aquest document s'arrepleguen els canvis en el nombre d'unitats escolars (creacions, supressions i/o habilitacions), els canvis de programes lingüístics, canvis de denominacions dels centres, cessament d'activitats del centre i creació de centres.

Els criteris de l'arranjament escolar han canviat per adequar-se a l'augment de ràtio a 30 que el ministre Wert va imposar el juliol de 2012. Això ha comportat, una important retallada d'unitats, sobretot en infantil. Aquesta etapa és la més afectada perquè és per on es produeix l'entrada d'alumnat i ja van directament a 30 alumnes. En primària també s'ha notat considerablement la retallada d'unitats, tot i que el saldo de unitats ix positiu en 76, per efecte del pas de l'alumnat d'Infantil que va entrar fa tres anys i que ara passa a Primària.

En Infantil se suprimeixen 187 unitats el curs que ve (el present curs ja es van suprimir 127). Es crearan o habilitaran 59 unitats mentre el present curs eren 71. El saldo —la diferència entre creades/habilitades i suprimides— és negatiu: 128 unitats menys en Infantil per al curs que ve.

En primària passem d'un augment de 159 unitats aquest curs a 162 el curs que ve, però en suprimeixen 86, amb la qual cosa el saldo queda en 76 noves unitats per al curs que ve.

En Educació Especial i Comunicació i Llenguatge (CiL) el saldo també és positiu, amb 6 i 18 creacions/habilitacions respectivament, com a saldo final.

El conjunt del sector, pares, alumnes i professors ha engegat una campanya informativa en els centres perquè facen arribar les al·legacions per la pèrdua d'unitats, el més urgentment possible ja que el termini que ha donat l'administració és fins el dia 2 de gener de 2014, en plenes vacances de Nadal. Aquest fet és inèdit i des de dilluns passat els sindicats de professors estan intentant posar-se en contacte amb el Director General de Personal perquè ajorne aquesta data a finals de gener, com a mínim. Una petició que encara no ha obtingut resposta.

Cal recordar que els Consells Escolars de centre i els municipals s'han de reunir per a preparar les al·legacions. També les juntes de personal d'Alacant, València i Castelló poden presentar al·legacions a les Direccions Territorials.

Tancar el termini el 2 de gener és entrebancar aquestes reunions perquè coincideixen amb els períodes vacacionals en què els centres educatius estan tancats.

En eixe sentit, comença a rodar per les xarxes socials la proposta d'una acció de rebuig per part de la Plataforma per l'Ensenyament Públic perquè també manifeste la seua oposició a aquest nou entrebanc a la presentació d'al·legacions perquè no se suprimisquen tantes unitats i professorat.

En la pàgina web que ha muntat el sindicat majoritari del sector, es pot trobar la proposta d'arranjament centre a centre i completa.

http://www.intersindical.org/stepv/docs/alegacions-arranjament14-15.pdf

Nova alarma

Pere Rossell

A la consellera del sector li agrada regalar aquestos nadals bombes de rellotgeria per al sector i ara ho ha fet amb aquesta proposta d'arranjament escolar en què s'arriben a suprimir més de centenar i mig d'aules arreu del País Valencià i, per la mateixa regla de tres, sobraran vora 300 professionals del sector.

No anem bé i la Consellera, si no ho sap és que es fa la desentesa perquè una societat que és incapaç de cuidar el seu millor tresor, que són les generacions del futur, està abocada al fracàs perpetu.

Ja s'hi veu que no és un bon sistema tornar-nos als anys 70 del segle passat amb classes hiperfarcides, massificació a les escoles públiques i esponjament a les dels seus amics, coneguts i saludats, on els ho permeten tot o quasi tot.

Estan acabant amb tot el que suposa la societat del benestar, a mans d'una excusa que sols aprofita per omplir les butxaques als seus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.