Educació

Educació

Educant en els valors de l'esport

El Consell Esportiu del Pla de l'Estany fa 25 anys

S'homenatjarà les persones que l'han dirigit durant aquest temps

El Consell Esportiu del Pla de l'Estany va néixer pocs mesos després que aquesta comarca existís de manera oficial. La rapidesa amb què es va crear ja dóna una idea de les ganes que tenien les flamants autoritats comarcals d'impulsar i canalitzar activitats d'esport de base en un lloc, el Pla de l'Estany, on presumeixen –amb arguments de sobra– de ser molt esportistes. El dia 18 d'aquest mes farà exactament 25 anys de la posada en marxa del Consell Esportiu, un organisme vinculat al Consell Comarcal –però amb una gestió autònoma– que al cap de l'any organitza desenes de competicions, jocs i altres activitats d'esport de base. Anàvem a dir “per als escolars”, però això ja no és exactament així, atès que si bé els principals usuaris del Consell continuen sent la mainada dels centres d'ensenyament del Pla de l'Estany des de fa un temps també ho és la gent gran, col·lectiu al qual s'ofereixen propostes a la seva mida.

Un quart de segle més tard, el Consell manté l'objectiu del primer dia: fomentar la pràctica de l'activitat física com a eina per socialitzar i educar en els valors primigenis de l'esport (allò que en l'alta competició han oblidat força), com són la superació personal, la solidaritat, l'altruisme... El Consell, que disposa de quatre tècnics permanents i un nombre de monitors que varia segons quin sigui l'esdeveniment, és qui està al darrere dels jocs esportius escolars, cursets i xerrades per a monitors, casals i estades, sessions d'iniciació esportiva per als més petits, el popular Rodajoc per conèixer jocs d'arreu del món o la considerada estrella del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, el Viatge esportiu, que consisteix en activitats de cap de setmana per a la mainada i els seus familiars, en què les escoles són les amfitriones de manera rotativa.

Precisament s'aprofitarà el dia en què el Viatge farà parada a l'escola de la Draga de Banyoles (25 d'aquest mes) per celebrar l'acte central del 25è aniversari del Consell, que consistirà en un homenatge a les desenes de persones que al llarg d'aquest període han presidit i han estat a la junta directiva, sempre de manera altruista.

Una altra iniciativa ha estat la realització del logotip de l'efemèride. Es va proposar a l'INS Brugulat de Banyoles que l'elaboressin els seus alumnes de batxillerat artístic. D'entre tots els presentats, es va escollir el que va fer Alba Sureda i ahir el van presentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia