Educació

Aficionats als focs faran de jutges del concurs de Blanes

Els organitzadors obren un període perquè veïns i visitants amants de la pirotècnia puguin participar en la tria del vencedor

Una empresa eslovaca clourà el festival el diumenge 27 de juliol

La quaranta-quatrena edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava tindrà lloc del dijous 24 al diumenge 27 de juliol i incorporarà una novetat. Els organitzadors obren la possibilitat que dotze veïns o visitants amants dels focs puguin formar part del jurat popular i triar el vencedor.

Habitualment, el veredicte l'emeten una comissió tècnica i un jurat popular format per quaranta membres. Aquest any, d'aquest jurat popular, dotze places seran per a ciutadans que, per iniciativa pròpia, hi vulguin ser. “A mesura que participen les pirotècnies, tant vilatans com visitants ja hi diuen la seva respecte als seus gustos. Per això a totes aquestes persones potser els farà gràcia ser membres del jurat”, diu Lara Torres, regidora de Cultura i Festes.

A través del web de l'Ajuntament de Blanes (http://www.blanes.cat/docweb/44focsjurat), els interessats es poden inscriure des d'ahir i fins al 3 de juliol. Si no, podran anar al departament de Cultura i Festes i omplir un full d'inscripció.

Les dotze persones triades seran majors d'edat i s'hauran de comprometre a complir les mateixes condicions que la resta de jutges. Entre la quarantena d'integrants del jurat, hi ha representants de tots els grups polítics locals i persones designades per la comissió tècnica.

Del 24 al 27 de juliol

L'Ajuntament de Blanes ha confirmat les empreses que hi participaran. Per primera vegada en 44 anys, hi prendrà part una empresa pirotècnica d'Eslovàquia, Privatex-Pyro, que clourà el concurs el dia 27 i que ja s'ha exhibit al Quebec, Itàlia i Croàcia. La vencedora de l'any passat, Mª Angustias Pérez, de Guadix (Granada), repetirà. També hi seran l'empresa valenciana Tomàs, que farà l'estrena el 24 de juliol. Per Santa Anna, el dissabte 26, li tocarà a la Zaragozana.

LA FRASE

Com que fa tants anys que a Blanes gaudim del concurs, podem dir que hi ha molta gent experta i entesa en els focs
Lara Torres
regidora de cultura i festes de blanes (psc)

Menys de la meitat de sol·licituds

L'Ajuntament de Blanes informa que la 44a convocatòria del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava ha rebut només les sol·licituds de deu empreses per participar-hi. És menys de la meitat de les demandes de l'any passat (23). Una recent normativa europea és més exigent en els controls de marcatge i seguretat i moltes empreses no s'hi han pogut adaptar. La reglamentació dificulta el trasllat i l'entrada de materials a l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia