Educació

Universitats

Noves tendències

Biblioteca universitària sense llibres

La Universitat Politècnica de Florida obre un nou equipament per als estudiants dotat amb un catàleg de més de 135.000 llibres digitals

L'edifici, dissenyat per Calatrava, té tauletes i ordinadors portàtils per als usuaris

La Universitat Politècnica de Florida, als Estats Units, va començar dilluns el curs acadèmic amb una novetat per als seus alumnes: la nova biblioteca que estrenaven no té cap llibre. O més ben dit, cap llibre de paper. Els estudiants tenen a la seva disposició un catàleg de més de 135.000 llibres electrònics que poden consultar en format llibre digital, tauleta o ordinador portàtil.

L'edifici, d'aspecte futurista, està dissenyat per l'arquitecte valencià Santiago Calatrava i, de moment, disposa d'una trenta ordinadors de sobretaula, dotze ordinadors portàtils i dotze tauletes. La biblioteca no té cap estanteria. No en necessita. En té prou amb un mostrador on els bibliotecaris atenen els dubtes dels estudiants i els orienten en la recerca d'informació.

Per al primer curs, la biblioteca té un pressupost de 500.000 dòlars i una partida addicional de 60.000 perquè tant els alumnes com la universitat adquireixin nous llibres.

Els responsables de la Universitat Politècnica de Florida, a Lakeland, són conscients que la seva aposta pionera és arriscada (als Estats Units no hi ha cap biblioteca amb aquestes característiques), però fa anys que han jugat fort per l'alta tecnologia i el seu objectiu és convertir la zona de Tampa i Orlando, a Florida, en una referència tecnològica com és ara Silicon Valley.

La facultat va heretar 14.000 llibres en paper, la meitat dels quals van ser donats a una biblioteca de la zona, mentre que l'altra meitat, procedent de la Universitat Politècnica USF, ja tancada, els tenen guardats en un arxiu fora de l'abast dels estudiants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia