Educació

Adjudicades per 3,1 milions les obres de la nova escola de Campdevànol

Està previst que els treballs, que es faran a can Ribalaigua, s'enllesteixin en 14 mesos

Aquest nou centre docent és una reivindicació històrica del poble

La Generalitat ha adjudicat les obres de la nova escola Pirineu de Campdevànol per 3,1 milions d'euros. Segons informa ACN, l'empresa pública Infraestructures de Catalunya ha escollit la constructora Certis Obres i Serveis SAU entre les dinou que es van presentar al concurs públic. Es preveu que els treballs, que tindran una durada prevista d'un any i dos mesos, comencin en breu.

La nova escola Pirineu és una reivindicació històrica del municipi, i permetrà ajuntar en un sol edifici els dos centres que hi ha al municipi. L'edifici s'aixecarà en uns terrenys de can Ribalaigua. Tindrà dues línies d'infantil i primària i disposarà d'un gimnàs que, juntament amb el pati, s'obrirà també els caps de setmana.

Les obres de la nova escola Pirineu, un projecte redactat per Mestura Arquitectes, van sortir a licitació a finals d'octubre de l'any passat per 3,8 milions d'euros. En total, fins a dinou empreses es van presentar al concurs públic. Ara Infraestructures de Catalunya ha adjudicat els treballs a la constructora Certis Obres i Serveis SAU per 3,1 milions d'euros.

El nou centre és una reivindicació històrica del municipi, i permetrà ajuntar en un sol edifici les dues escoles que hi ha actualment: la de primària (del temps de la Segona República) i la d'infantil (de la dècada dels cinquanta). Els dos centres s'han reformat diverses vegades, però calia aixecar un CEIP nou perquè les necessitats d'espai eren evidents.

Ara, amb l'adjudicació, es desencalla un tràmit definitiu perquè les obres de la nova escola Pirineu siguin una realitat. L'alcalde, Joan Manso, diu que les màquines començaran a treballar “en breu” sobre el terreny, un cop la Generalitat hagi signat el contracte amb la constructora “en les properes setmanes” i s'hagi dut a terme el replantejament dels treballs.

En total, es preveu que les obres durin catorze mesos. La nova escola Pirineu s'aixecarà en uns terrenys de Can Ribalaigua, urbanitzats des del 2010. El centre tindrà dues línies d'infantil i primària. L'edifici, que s'adequa a les tipologies de les construccions d'una localitat de muntanya, constarà de dues plantes a la part central. També tindrà un lateral i un annex on se situarà el gimnàs. Tant aquest equipament com el pati, a més, s'obriran durant els caps de setmana.

LA XIFRA

3,1
milions d'euros
és el cost de les obres de construcció de la reivindicada escola de Campdevànol.

LA DATA

2010
És l'any en què
l'Ajuntament va urbanitzar els terrenys de can Ribalaigua on es construirà la nova escola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia