Educació

L'edifici de l'escola El Gegant del Rec de Salt es farà el 2016

La Generalitat es compromet a fer un concurs públic aquest any, i endegar l'obra de construcció el següent

La Generalitat de Catalunya s'ha compromès a construir l'edifici definitiu de l'escola El Gegant del Rec de Salt el 2016. En una reunió a la qual van assistir membres de l'AMPA de l'escola, de l'equip directiu, representants de l'Ajuntament i el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, es va acordar fer el concurs públic per a la construcció de l'escola aquest mateix any, i començar l'obra l'any vinent. El termini de construcció de l'equipament escolar serà d'un any.

L'AMPA assegura que el compromís de Bayot incloïa presentar a la comunitat educativa de l'escola el projecte que sortís guanyador del concurs públic que es farà “per tal que s'hi puguin fer algunes modificacions, ajustaments, etc.”.

L'AMPA fa una valoració molt positiva del compromís del govern de la Generalitat, tot i que hi veu un contrapunt: “El projecte elaborat per la Universitat de Girona (UdG) amb el suport dels pares i mares pot quedar en no res.”

Projecte per concretar

El concurs serà públic i s'hi podrà presentar qualsevol empresa i, per tant, no queda d'entrada descartat que el projecte guanyador acabi sent el que proposen la UdG i l'AMPA.

El projecte que van promoure era la construcció de l'escola amb criteris de sostenibilitat ecològica i executat per persones aturades de Salt. Aquest projecte es va definir com un nou concepte en què l'autoconstrucció per part de la mateixa comunitat educativa era fonamental. En el projecte hi ha treballat un equip de la UdG i l'AMPA durant dos anys.

En aquest sentit, segons fonts consultades per aquest diari, el compromís de Bayot va ser incloure com a millores a tenir en compte a l'hora d'adjudicar el projecte constructiu els criteris de sostenibilitat i bioconstrucció —pel que fa, per exemple, als materials— demanats per l'AMPA, sempre que sigui tècnicament possible. Tot i això, El Punt Avui no va poder parlar ahir directament amb el director dels serveis territorials.

La lluita continua, diu l'AMPA

Els terrenys on s'ha de fer la futura escola estan cedits a la Generalitat des del 2009. Es tracta d'una parcel·la d'uns 7.000 metres quadrats en una zona molt a la vaora d'on hi ha ara el centre educatiu i els mòduls que el formen. Tot i haver rebut amb alegria el compromís ara del govern, l'AMPA avisa que intentaran incloure en els criteris de valoració aspectes del projecte bioconstructiu que consideren “imprescindibles”, com per exemple l'eficiència energètica o la salubritat dels materials. Esperen que la feina que han fet fins ara “no es desaprofiti”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia