Educació

Pedagogia olímpica per als alumnes de l'Estany

Els estudiants de primer d'ESO de tots els instituts de la comarca participen en un programa sobre valors esportius

El medallista olímpic de rem Fernando Climent ha estat el protagonista de la sessió del programa Ambaixadors olímpics, que ha reunit a Banyoles un total de 350 nois i noies de primer d'ESO dels instituts del Pla de l'Estany. Climent ha comentat les seves impressions sobre les seves quatre participacions en els Jocs Olímpics i ha insistit sobretot en l'esforç i el sacrifici que comporta la pràctica de l'esport d'elit. Un dels moments culminants de la trobada ha estat quan els alumnes han pogut veure i tocar la seva única medalla de plata olímpica en rem, guanyada conjuntament amb el company d'embarcació Luis María Lasúrtegui en els Jocs Olímpics de Los Angeles del 1984.

La xerrada de Climent ha estat l'acte central d'un seguit d'activitats esportives que tenen per objectiu afavorir el desenvolupament socioesportiu dels alumnes. Així, s'han dut a terme estacions rotatives de jocs, cros i activitats de ritme en què s'ha utilitzat la coreografia apresa pels joves com a fi de festa.

Fernando Climent, actual president de la Federació Espanyola de Rem, i David Barrufet, actual director esportiu del Futbol Cub Barcelona d'handbol, són els esportistes olímpics que integren el programa Ambaixadors de la UdG per difondre els valors olímpics a les escoles. La sessió de Climent amb els alumnes és la segona activitat d'aquest programa. La primera va ser una conferència de David Barrufet. La principal finalitat d'aquesta iniciativa és poder conèixer els valors esportius i humans dels esportistes d'alt nivell que han participat en els Jocs Olímpics i que tenen una vinculació amb el territori, perquè puguin traslladar els seus coneixements i experiència als escolars, professionals i persones vinculades amb l'àmbit de l'educació física.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia