Educació

Montse Conejo, nova presidenta de la FaPac

La federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya demana places escolars públiques suficients i mantenir el rebuig a la Lomqe

Montse Conejo (de l'AMPAde l'IES Badalona VII) ha estat elegida aquest dissabte nova presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC), que ha celebrat la seva assemblea general a Ripollet (Vallès Occidental).

Unes vuitanta associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) han participat en l'assemblea, que és el màxim òrgan participatiu i la principal trobada anual de les entitats de tot Catalunya.

El fins ara president de la FaPaC, Àlex Castillo, ha deixat el càrrec, encara que continuarà com a vocal de la junta, segons ha informat la federació en un comunicat.

La seva successora en el càrrec, Montse Conejo, ha emplaçat les dones a ocupar càrrecs de responsabilitat i ha reivindicat el paper de les famílies per millorar les polítiques educatives.

Conill porta més de deu anys implicada en el moviment de les AMPA, tant a primària com a secundària, i va fundar i presidir durant sis anys la Federació d'AMPAS de Badalona (Barcelonès). També ha estat promotora dels moviments Badalona és Mou i Assemblea Groga.

Més places públiques i rebuig a la Lomqe

L'assemblea de la FaPac ha aprovat un programa d'actuació que advoca per assegurar places escolars públiques suficients i continuar rebutjant la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce), amb el boicot a les proves de tercer i sisè de primària.

La Fapac ha aprovat el programa d'actuació de la federació per als pròxims mesos i les associacions han demanat a la nova Conselleria d'Ensenyament que “escolti la veu de les famílies de les escoles catalanes”.

Entre les prioritats del programa d'actuació hi figuren exigir una planificació de places escolars públiques suficients i el manteniment de les de P3 abans de les preinscripcions; incidir en la reducció de ràtios a les aules, i demanar nous centres de Secundària.

També fan una crida a les famílies a tenir “fermesa i contundència” per continuar rebutjant la Lomce i ha demanat a les Ampa sumar-se a la campanya de desobediència i insubmissió a les proves de tercer i sisè de primària que fixa la llei després de l'èxit de l'any passat.

La Fapac ha demanat que des de l'àmbit local i els ajuntaments es promoguin mocions contra la Lomce, i ha recordat el compromís d'alguns partits per a la seva derogació.

El programa d'actuació també advoca per treballar per a la universalitat del menjador i l'autonomia de centres i serveis que s'ofereixen; promoure models de menjador sostenibles; acompanyar les famílies amb fills amb necessitats especials; lluitar contra l'abandonament prematur dels estudis, i exigir un pla ambiciós contra la segregació escolar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.