Societat

societat

La Generalitat ha pagat 9 milions en interessos als farmacèutics

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha dipositat 9.320.700 euros per pagar els interessos de demora de les factures que la Generalitat va abonar amb retard als farmacèutics. Així ho va fixar el titular del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona en una sentència.

Els interessos de demora que ha hagut d'abonar el govern català corresponen a les factures dels medicaments dispensats del gener a l'abril i del setembre al desembre del 2013, i als mesos de gener, febrer i març del 2014, que la Generalitat va pagar amb quasi quatre mesos de retard i que pujava gairebé a 110 milions cada mes.

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya està en espera d'una altra resolució judicial per una segona demanda de reclamació d'interessos de demora, que s'ha tramitat en un altre jutjat contenciós, per un import de 12,4 milions per les factures compreses entre l'agost del 2011 i l'octubre del 2012 que la Generalitat també va pagar tard a causa de les retallades. Els farmacèutics, especialment els de poble, van suportar amb força dificultats la manca de pagaments i en alguns casos no es van adquirir alguns medicaments necessaris però cars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia