El Gironès és per ara l'única comarca sense refugi i a la resta es preveu la millora dels existents

El Consell de la Selva és l'únic que fa una gestió directa del servei

L'Ajuntament de Girona fa quatre anys va cedir els terrenys al Consell del Gironès perquè fes el refugi per a 150 gossos i 20 gats, però el projecte està paralitzat per manca de finançament. Mentrestant, el Gironès té conveniat, per uns 54.000 euros anuals, el servei de recollida a tota la comarca amb la protectora de l'Alt Empordà, la qual s'emporta els animals al refugi que té a Figueres.

Des del Consell de l'Alt Empordà, es recorda que fa temps que s'està parlant de fer també un refugi comarcal. Però per ara no se'n sap res. El Consell de la Garrotxa, en canvi, té aturat el projecte perquè encara està buscant un bon emplaçament per situar el futur centre.

Per contra, més fàcil ho té el Consell del Baix Empordà, que preveu al llarg d'aquest any poder fer el nou centre al costat de l'actual, però apartant-lo de la carretera C-31. El nou centre, que té un cost de mig milió d'euros, a part de centre d'acollida de gossos i gats, com ara, que és l'únic de la demarcació, també tindrà un centre d'ensinistrament per a gossos d'assistència. «Però també volen potenciar el tema de les adopcions», va dir el responsable polític comarcal, Amadeu Fuente. Qui sí que ja està començant l'execució d'un nou centre comarcal és el Consell del Ripollès, mentre el Pla de l'Estany vol ampliar el que ja té per poder admetre gats.

La gestió

L'únic que no preveu obres és el de la Selva, que també és l'únic que gestiona directament el centre. El refugi el té a Tossa de Mar i li representa, tenint en compte el funcionament administratiu del consell, un cost anual de 240.000 euros anuals, que se sufraga amb aportacions dels 26 municipis de la comarca. A la comarca també funciona, només com a refugi, la fundació Chari Cruz.

Al Baix Empordà, el servei de recollida el té donat el consell a la protectora Rodamon, que cobra, anualment, 55.000 euros, provinents d'ajuntaments grans. I no cobreix ni la Bisbal ni Torroella de Montgrí, que tenen cadascun una fundació que els fa el servei.

El consell de l'Alt Empordà paga 90.000 euros pel servei de recollida de la major part de la comarca. Alguns pobles s'ho fan ells directament. A la Garrotxa, el servei costa, anualment, 80.000 euros, on un terç l'aporta el consell i la resta, els pobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.