LA BISBAL D'EMPORDÀ (Baix Empordà)

Fira històrica La Bisbal 1810

Amb tot el rigor històric

La Bisbal estrena una fira històrica que vol commemorar els fets viscuts a la ciutat durant la guerra del Francès. A La Bisbal 1810 es recrearà la batalla que va servir per alliberar la ciutat en dos escenaris principals, el pont Vell i el Castell. Paral·lelament, a la plaça del Castell s'instal·larà un mercat del segle XIX amb parades a l'estil de l'època i diferents activitats.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha explicat que «s'aprofiten els esdeveniments històrics que van passar a la Bisbal fa dos-cents anys amb un doble vessant: per una banda, donar a conèixer aquest passat i per l'altra, fer servir la història local com a element de dinamització econòmica de la ciutat».

L'empresa Artístic Events ha creat el guió teatralitzat de la batalla i la interpretació serà a càrrec de la companyia Toniton.

3 i 4 d'abril. Recreacions al Pont Vell i el Castell Palau. Mercat a la plaça del Castell.

El punt de partida

M.J.R.

El fet històric que recrea la fira va tenir lloc el 14 de setembre de 1810, quan el general O'Donnell va derrotar les tropes franceses del general Schwartz a la Bisbal. L'estampa va ser immortalitzada pel pintor Bartomeu Ribó en un quadre que s'exposa a l'Ajuntament i que és el punt de partida per a la recreació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a