Milers de persones es concentren a Barcelona per dir «no» a la instal·lació del magatzem nuclear a Ascó

La protesta s'emmarcava en la tercera edició de la Festa de la Terra

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, i el secretari general d'Iniciativa, Joan Herrera, van ser dos dels polítics que es van afegir a la concentració. Tots dos van coincidir a demanar al govern espanyol que faci marxa enrere en el projecte d'instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears. Ignasi Llorente va destacar el caràcter «festiu» de la mobilització i també que demostra «l'energia» que hi ha al carrer contra aquesta instal·lació.

El portaveu d'ERC va afegir que no es pot obligar que les Terres de l'Ebre tinguin un «monocultiu» econòmic concentrat en una indústria que es troba immersa en ple debat sobre el seu futur. Llorente va explicar que la Unió Europea recomana que per decidir una instal·lació d'aquesta naturalesa hi ha d'haver un consens ampli de tot el territori afectat per aquesta iniciativa. En aquest sentit, el portaveu va assenyalar que l'acumulació de mobilitzacions contra la iniciativa demostra que sí que hi ha un consens «però contra la instal·lació».

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, va denunciar que el govern espanyol «està fent les coses molt malament» i va advertir que no es pot acceptar que la decisió «s'ajorni» fins després de la celebració de les eleccions a Catalunya.

Pep Puig, promotor de la Fira Mercat de la Terra, va explicar que cada edició de la Fira de la Terra participa d'una mobilització a favor del medi ambient i que per aquest any era evident, va dir, que calia organitzar una concentració contra el magatzem. Puig va demanar el tancament de les centrals nuclears per deixar de produir residus i va reclamar un debat «democràtic» per decidir què s'ha de fer amb els residus que aquestes centrals han generat en els últims anys.

Anna Rosa Martínez, portaveu de Greenpeace a Catalunya, va valorar «molt positivament» el resultat de la mobilització, que ha estat la tercera convocada aquest diumenge contra la pretensió del govern espanyol de construir un magatzem nuclear. Les altres dues mobilitzacions s'han convocat a Càceres i Conca, a les localitats candidates a la instal·lació d'aquest magatzem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.