Societat

MIKAH DE WAART

COACH

«Som mestres a mentir-nos a nosaltres mateixos»

Després d'investigar durant anys tècniques de motivació, lideratge i creixement personal, s'ha convertit en un expert en la llei d'atracció. Els seus seminaris sobre aquesta llei la li han donat prestigi a nivell internacional.
Què és la llei d'atracció?
–«Una llei que diu que tot el que s'assembla s'atrau i que un individu amb un pensament positiu pot obrir nous camins atraient el que vulgui a la seva vida. A través de la llei d'atracció pots crear una nova realitat amb allò que no et satisfà.»
–I com funciona...?
–«La clau és saber què volem i, quan ho tenim clar, començar a actuar. A partir d'aquí es generen casualitats, causalitats, sincronitzacions o com se'n vulgui dir. El cas és que acaben passant coses que condueixen a l'assoliment dels teus objectius. He sentit tantes històries de gent que ha aconseguit el que volia d'una manera tan rara que per a mi això és alguna cosa més que sort, per a mi el pensament hi té un paper clau.»
–No té una versió per a escèptics?
–«La meva feina no consisteix a convèncer ningú de res. Cadascú és lliure de pensar el que vulgui i jo ni tan sols puc demostrar científicament que aquesta teoria funciona. Em baso en el que m'ha demostrar la meva experiència després d'haver atès 7.000 casos. Pensem una cosa i l'acabem atraient. No em preguntis per què, però és així.»
–Aquesta llei dóna a l'individu un poder enorme?
–«Exacte! Tenim molt més potencial dins nostre del que realment som conscients.»
–On són els límits?
–«Els meus límits són, simplement, el que jo m'imagino que no puc aconseguir. Cadascú de nosaltres tenim els nostres pensaments que ens ajuden o ens limiten i els meus, de límits, estan just on els marco jo. Fem servir només un 10% de les nostres capacitats.»
–I vostè ajuda a superar límits. El coach és l'evolució del psicòleg?
–«No ben bé, per a mi un psicòleg t'ajuda a solucionar temes i el coach, tal i com l'entenc jo, t'ajuda a aconseguir objectius. És l'entrenador que et guia per definir aquests objectius, per descobrir què és el que et frena....»
–Quin és el primer pas per assolir objectius, per aconseguir canvis?
–«El primer que has de fer és adonar-te d'on estàs. Som mestres a mentir-nos a nosaltres mateixos. No ens atrevim a mirar i assumir què va malament. Cal ser sincer amb un mateix i això de vegades fa mal. Diem que estem bé simplement perquè no volem assumir que no ho estem.»
–I un cop saps on ets?
–«Llavors cal acceptar-ho, assumir que has contribuït a generar aquesta situació i definir cap a on vols anar. I un cop ho tenim clar cal iniciar accions i, molt important, aprendre tècniques que t'ajudin a tenir més energia, més valor i a disfrutar més de la vida per poder iniciar el canvi.»
–Fa la sensació que per descobrir aquest món d'autorealització primer cal tocar fons...
–«La gent busca un coach quan vol començar un canvi a la seva vida. No és necessari tocar fons tot i que moltes vegades és la manera perquè un reaccioni. Tots tenim la nostra zona de confort. Jo no estic el cent per cent conforme amb la meva vida però, malgrat tot, m'és confortable i em fa més por sortir d'aquesta seguretat perquè desconec el que pot venir. Hi ha molta gent a qui no li satisfà la seva feina però es queden allí, per por del que pugui passar si canvien. Per qui ha tocat fons, en canvi, només és una alternativa.»
–Perquè no hi tenen res a perdre! La decisió difícil és per al que es troba en aquesta fase de confort!
–«Aquest té dues opcions: quedar-se on està i fer el que fa el 90% de la gent, o canviar i donar un tomb a la seva vida. El 90% de la gent que acudeix als meus seminaris no s'han plantejat la possibilitat de viure d'una altra manera. La immensa majoria treballa 40 o 50 hores a la setmana, arriben a casa tan esgotats que ni els queden ganes d'imaginar-se una alternativa. I sovint l'opció més còmoda i segura no és la que ens realitza com a persones.»
–Està tan convençut del seu discurs que promet tornar els diners si la cosa no funciona...
–«Sí. Jo no prometo miracles, però estic segur que si segueixes els passos que et dic tindràs resultats. No hi ha varetes màgiques i no garanteixo d'avui per demà una casa o un cotxe de luxe. Jo crec en el desenvolupament de l'actitud. Si t'arrisques, si realment sents el que vols i vas desenvolupant habilitats per aconseguir-ho, trobes resultats.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.