Societat

La crisi i el mal temps passen factura als parcs aquàtics

Waterworld de Lloret i Aquadiver de Platja d'Aro preveuen tancar l'estiu amb un 10% menys de visitants

Aquabrava de Roses va rebre un 5% menys de visites al juliol i es preveu que l'agost serà pitjor perquè no ha fet bo

Ha plogut i ha fet vent, i aquests dies nosaltres ‹punxem›
Maribel López
directora comercial d'aquabrava

Els parcs aquàtics gironins preveuen tancar aquesta temporada amb menys visitants que l'estiu passat i ho atribueixen a la crisi econòmica però sobretot al mal temps, que ha passat factura especialment aquest mes d'agost. Tot i això, els responsables dels parcs confien que els dies que queden d'agost i del setembre siguin bons i acabin salvant la temporada estiuenca.

En aquest sentit, des dels parcs Aquadiver i Waterworld, gestionats per la mateixa empresa, s'afanyen a recalcar que la temporada no s'ha acabat, però que a final de juliol ja s'apreciava una petita baixada respecte a l'any passat, tot i que les xifres eren semblants. Aquest agost està essent més fluix respecte al 2009 i es preveu tancar aquesta temporada amb una davallada de clients d'entre un 10 i un 15%. Ara bé, el volum de contractació temporal ha estat el mateix, segons explica Julià López-Arenas, director dels parcs. Les dues instal·lacions d'oci també han mantingut el personal fix de manteniment, administratiu, comercial i directiu.

El pic ja ha passat

Pel que fa al parc Aquabrava de Roses, la directora comercial del centre, Maribel López, explica que aquest estiu està sent una mica més fluix que l'any passat tot i que ho atribueix sobretot al mal temps. “Ha plogut i ha fet vent i aquests dies nosaltres punxem, la gent ve quan fa un dia molt maco”, hi afegeix López. La responsable del parc concreta que el mes pitjor ha estat l'agost, tot i que confia que l'última setmana de mes sigui millor. A l'espera de tenir les dades concretes de l'agost, el parc ja té calculat que el mes de juliol el nombre de visites es va reduir un 5%. En total, en una temporada, el parc d'Aquabrava rep entre 130.000 i 140.000 visitants. Tot i que el pic de visites és normalment en les tres primeres setmanes d'agost i que la davallada de clients durant aquests dies no es recuperarà, el parc espera que amb el que queda d'estiu –estarà obert fins al 12 de setembre– es mig salvi la temporada. “Al final no podrem dir que la temporada serà molt dolenta”, diu Maribel López, directora comercial del parc.

Els tres parcs aquàtics gironins, situats a Roses, Lloret de Mar i Platja d'Aro, tenen prop d'una vintena d'atraccions cada un.

LES XIFRES

18
atraccions
estan disponibles al parc aquàtic d'Aquabrava, que aquest any ha renovat serveis

LES XIFRES

140.000
és el nombre de visitants
que rep cada any el parc aquàtic d'Aquabrava, a Roses
25
són els anys
de les instal·lacions de Waterworld, de Lloret, que ha ampliat el parc per atraure tot tipus de públic
4,5
mesos
l'any és el temps que el parc Waterworld, de Lloret, té obertes les portes. És el que allarga més la temporada

Canvi d'hàbits dels visitants

Aquest any hi ha hagut més afluència de visitants catalans als parcs aquàtics, segons comenta el director de Waterworld, a Lloret, i Aquadiver, a Platja d'Aro, Julià López-Arenas. No cal que hi tinguin segona residència, el trajecte d'una hora aproximadament des de localitats com Sabadell, Terrassa, o des de la Catalunya central, permeten en un dia fer la visita al parc. La crisi també ha fet que la gent hagi fet sortides més curtes i prop de casa. Si bé López-Arenas diu que al principi, les destinacions turístiques van marcar els inicis dels dos parcs, les ampliacions han atret públic més jove a Platja d'Aro –on anaven més famílies i del país– i públic més familiar a Lloret, on normalment sempre hi anaven més estrangers. El fet que el públic de Lloret estigui format més per estrangers hi té a veure que allà la temporada és un mes més llarga (dura quatre mesos i mig), ja que hi fa una mica més de calor i la temporada hotelera comença abans i acaba a mitjan setembre. Al maig i al setembre amb el clima més fresc, hi ha més estrangers.

La directora comercial del parc d'Aquabrava, a Roses, Maribel López, comenta que s'ha notat algun canvi en els hàbits dels turistes estrangers, que cada cop endarrereixen més les vacances. “Aquesta setmana estem veient que encara hi ha turistes de França i del sud d'Alemanya, a més sabem que hi ha força reserves per al setembre”, concretava la responsable del parc.

«La crisi fa que la gent es quedi prop de casa»

Irene Rigall

Al juny va costar que fes bon temps.

El juny és un tant per cent petit de la temporada per fer-ne una valoració, ja que el gros és al juliol i l'agost. Aquest agost està una mica per sota.

Aquest cap de setmana ha fet sol i calor. Ha estat dels millors?

Ha estat bé, no és dels millors, hem tingut la gent habitual d'aquesta època.

Ha vingut més gent del país aquest estiu?

No notablement. Aquesta és la tendència dels quatre o cinc últims anys.

Potser hi fa la crisi?

Crec que ens hem acostat bé a la gent, amb campanyes i la promoció del 2x1. La crisi potser fa que el públic es quedi prop de casa.

Amb el 2x1, no hi perdeu?

Ens donem a conèixer i ara la gent no ha de triar entre els dos parcs.

Heu contractat més gent?

Hem mantingut el volum de contractació, a banda de la fixa, de manteniment i administració.

La temporada a Lloret és més llarga.

És molt a prop, però hi sol haver dos graus més i el públic del país és extremadament sensible al temps. La temporada als hotels comença abans, Platja d'Aro és més de càmpings.

Heu fet millores als parcs, recentment?

Les instal·lacions tenen una vida llarga. Ara no, però al llarg del temps s'han fet ampliacions importants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.