Societat

Reunió de comandaments pel cas Figueres

Intendents i inspectors dels Mossos expressen el seu desacord amb el procediment de destitució del cap de la comissaria de l'Alt Empordà. Interior aixeca per sorpresa la suspensió a Ferran Gómez i l'envia a Barcelona

Una vuitantena d'intendents i inspectors dels Mossos d'Esquadra -gairebé tots els que estan destinats com a caps de comissaria- es van reunir dijous a la tarda per acordar una resposta per l'actuació del departament d'Interior en relació amb la destitució fulminant del cap de la comissaria de Figueres-Alt Empordà, l'inspector Ferran Gómez, per haver-se absentat del seu lloc de treball durant la nevada.

"No volem entrar en guerra amb el departament ni volem entrar a valorar el comportament de l'inspector; únicament volem destacar que es va actuar d'una manera totalment desproporcionada", va explicar Jordi Dalmau, secretari general del Sindicat d'Inspectors i Intendents del Cos de Mossos d'Esquadra (SICME).

El 10 de març passat, el cap de la divisió d'afers interns va personar-se a la comissaria de Figueres per comunicar-li la suspensió de sou i feina durant un mes per una falta greu d'abandó del servei. Un càstig impulsat pel mateix secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, i que el conseller Joan Saura va lloar: "Una actuació com aquesta es mereix una resposta ràpida i fulminant".

Segons assegura Dalmau i altres sindicats i comandaments consultats, el procediment contra l'inspector Gómez va ser "excepcional" ja que normalment només s'aplica en casos que tinguin implicacions penals.

Malgrat la contundència inicial de Saura i Delort, hores abans de la reunió de comandaments Interior va aixecar, per sorpresa, la suspensió a l'inspector Gómez, que s'incorporarà com a cap de torn a Barcelona. Una decisió que no va evitar que intendents i inspectors consensuessin un document, que faran arribar a Delort, en què demanen que es restitueixi el bon nom de l'inspector sancionat. I és que també denuncien la publicitat de la destitució de Gómez. Interior nega haver-la filtrat, però són moltes les sospites que planen sobre el departament, especialment per l'orgull amb què va reaccionar davant la notícia.

Les "males" maneres d'Interior en el cas Figueres se sumen al malestar ja existent pels canvis de destinació que es van ordenar amb pocs dies d'antelació i en ple Nadal. "Volem respecte, no despotisme", destacava un assistent a la reunió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.