Societat

L’Ajuntament ha inflat en un 60% la nòmina d’alts càrrecs

En aquesta legislatura ha tornat a augmentar el personal de confiança i els comissionats de l’alcaldia han passat de 9 a 14 en l’últim any

En aquesta legislatura, l’Ajuntament de Barcelona ha augmentat en un 60% la nòmina de personal de confiança, tal com es desprèn dels nomenaments que han anat apareixent a la Gaseta Municipal. En aquest percentatge estan comptats els comissionats de l’alcaldia, els territorials, els consellers de districte, els delegats, els gerents... Un nombre important de càrrecs s’ha fitxat per cobrir les tres àrees noves que s’han creat com a resultat de subdividir les cinc que hi havia abans de les eleccions.

La nòmina de l’Ajuntament sempre ha estat motiu de polèmica i de crítica. Per tal d’evitar nous enfrontaments, el maig de l’any passat tots els grups polítics van estar d’acord a aturar aquestes designacions. Però malgrat el pacte, després d’aquesta data s’han fet nous contractes. El més escandalós, i potser no serà l’últim, és el de Telma Ortiz, per a qui s’ha creat un lloc de treball a mida que abans no existia.

A més dels càrrecs de nova creació, l’Ajuntament ha mantingut els delegats, una polèmica figura que es va inventar l’alcalde Josep Maria de Porcioles per controlar millor el funcionament de la Casa Gran. Aleshores i ara, els delegats tenien molt poder. En aquests moments n’hi ha quatre i el seu càrrec és equiparable a un regidor, però sense haver anat a les llistes.

També hi ha casos com el de Pere Alcover, que sí que anava a les llistes del PSC però no va sortit elegit regidor i va ser nomenat delegat. Pel que fa l’àrea de cultura, és la primera vegada que al capdavant no hi ha un càrrec electe, un regidor, i que les funcions les fa un delegat, que és Jordi Martí.

El 31 d’octubre de l’any passat, l’AVUI va publicar que l’Ajuntament tenia nou comissionats de l’alcaldia. Un any després ja n’hi ha catorze. Tres comissionats que figuraven en la llista del 2008 han desaparegut, tant el càrrec com la persona que l’ocupava.

Ara, segons la relació nominal de llocs directius que es va actualitzar el febrer del 2009, hi ha sis comissionats de l’alcaldia i set comissions territorials d’algunes zones concretes dels districtes.

L’última incorporació a la nòmina municipal de càrrecs de confiança són els 10 consellers de districte a dedicació exclusiva i els 50 a dedicació plena.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.