Societat

religió

Barcelona blinda la visita de Benet XVI

L'aforament a l'interior de la Sagrada Família ha quedat reduït a 6.000 persones

L'acte està qualificat d'alt risc

L'arquebisbat vol l'ajuda de voluntaris i busca donatius

Els cossos i forces de seguretat que estan al càrrec de controlar la visita del papa el pròxim 7 de novembre, la Policía Nacional i els Mossos d'Esquadra ja han reduït l'aforament de públic que hi podrà haver a l'interior de la Sagrada Família, on Benet XVI ha de consagrar el temple. En un primer moment l'arquebisbat de Barcelona havia previst que hi poguessin assistir 7.500 persones (el temple té un aforament de 10.000 persones) però finalment les mesures de seguretat s'han extremat i només n'hi podran entrar 6.000. Els escollits, que compartiran l'espai amb les principals autoritats civils, militars i religioses del país, han restat rigorosament invitats i hauran d'anar amb la seva corresponent acreditació.

Les mesures de seguretat també seran estrictes als carrers que envolten el temple de Gaudí i a la plaça del davant de la Sagrada Família, en alguns punts dels quals s'hi posaran cadires. Després de la missa de la dedicació del temple i l'homilia, el papa anirà fins al davant de la façana del Naixement per resar l'àngelus. En aquestes zones, que estaran tancades, les persones que s'hi vulguin estar hauran d'haver omplert uns impresos i facilitar les seves dades personals amb antelació.

La resta de la gent que vulgui veure el papa s'haurà de conformar a veure els actes a través de les pantalles gegants o esperar-se a peu de carrer, on el sant pare farà dos trajectes amb el papamòbil. Ha de sortir abans de les deu del matí de l'arquebisbat fins a la Sagrada Família i, després, el mateix camí de tornada, cap a la una del migdia. Dies abans de l'arribada del pontífex, la policia, com va fer per exemple quan es va casar la infanta Cristina, inspeccionarà els principals edificis a tocar del recorregut i el subsòl. La visita està qualificada d'alt risc.

Es busquen voluntaris

Aquesta setmana, mentre els encarregats de les acreditacions no paraven de rebre sol·licituds (es calcula que només en premsa se n'han de fer un miler) l'arquebisbat ha demanat voluntaris per cobrir els múltiples punts d'atenció que s'instal·laran tant en el procés previ de preparació com en el moment de la seva culminació.

L'arquebisbat ha obert una pàgina web especial per a la visita. En aquesta es facilita un compte corrent per recollir donatius destinats a sufragar-la. El que costarà encara és una incògnita.

LES XIFRES

20
per cent
poden arribar a pujar els preus dels hotels a Barcelona durant la visita del papa per la demanda.
30.000
cadires
vol col·locar l'arquebisbat a l'exterior de la Sagrada Família perquè els fidels segueixin la missa.
100
pantalles gegants
es posaran als carrers del voltant del temple de Gaudí per poder seguir tota la cerimònia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.