Societat

infància

Un de cada quatre nens, en risc de pobresa a l'Estat

Un informe de l'Unicef alerta dels perills d'exclusió social que poden afectar els menors d'edat

Dos milions de nens viuen en risc de pobresa relativa, és a dir un de cada quatre menors, segons un informe de l'Unicef, que situa l'Estat espanyol entre els països amb una taxa més alta de pobresa infantil en el context dels vint-i-set països de la Unió Europea, superada només per Romania, Bulgària, Letònia i Itàlia.

“Ser un nen pobre a Espanya no significa passar gana, però sí tenir més possibilitats d'estar malnodrit; no significa no accedir a l'educació, però sí tenir dificultats per afrontar despeses o abandonar més aviat els estudis; no significa no poder anar al metge, però sí tenir més problemes per pagar alguns tractaments”, va explicar Marta Arias, directora de l'estudi.

L'informe La infància a Espanya 2010-2011 exposa que un 24% de nens (del total de vuit milions de menors de 18 anys) viuen en llars en què els ingressos estan per sota del 60% de la mitjana d'ingressos nacional, que per a una família de dos adults i dos nens se situa en uns 16.684 euros. Aquest percentatge està per sobre de la taxa de pobresa de la població global, que se situa en el 19,5%. A més a més, la pobresa infantil “castiga especialment” els fills de famílies nombroses (el 44,4% en risc), monoparentals (38%) i els que tenen fills petits, i si són immigrants, el percentatge es duplica.

L'Unicef afirma que la reducció de la pobresa infantil “no és qüestió tant de recursos com de disseny i planificació de polítiques socials”.

LA FRASE

Ser pobre no significa no poder anar al metge, però sí tenir problemes per pagar tractaments
Marta Arias
directora de l'estudi d'unicef
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.