Societat

barcelona

Queixes veïnals per un interior d'illa on no s'encenen els llums a la tarda

Els veïns dels jardins d'Elena Maseras, a tocar del Clínic, demanen que es faci servir la il·luminació existent per evitar ensopegades, ara que es fa fosc aviat

La demanda pot semblar insòlita però és verídica. En les audiències públiques dels districtes de Barcelona s'hi arriben a sentir peticions veïnals de tota mena, però aquesta que es va sentir a l'Eixample sorprèn per la lucidesa de l'afer. I en aquest cas, millor dit, per la falta d'aquesta il·luminació.

Els veïns dels jardins d'Elena Maseras, que es troben a tocar de l'Hospital Clínic, a l'esquerra de l'Eixample, van fer sentir la seva queixa. “Aquest parc és obert, a la nit ens queda a les fosques; hi ha llums i volíem demanar que els encenguessin”, va reclamar Eduard Torner, veí de la zona.

El motiu de poder disposar de llum no és cap altre que ara, amb l'horari d'hivern, aquest interior d'illa queda a les fosques tot just a mitja tarda. “L'altre dia vaig ensopegar, i per un tema de seguretat hauria d'estar il·luminat”, va puntualitzar el veí.

En la seva resposta, el regidor del districte de l'Eixample, Ramon Nicolau, va mirar de posar una mica de llum als motius pels quals uns jardins que disposen d'una instal·lació elèctrica no la utilitzen. Segons Nicolau, aquest “és un cas no habitual”, ja que, aprofitant que l'edifici més immediat és el Clínic, la xarxa elèctrica dels jardins està lligada al centre hospitalari. “La instal·lació està feta així, qui paga la factura és el Clínic”, va assenyalar Nicolau, per fer-se entendre.

El regidor de l'Eixample es va comprometre a demanar al Clínic que tingui en compte l'horari d'hivern actual perquè activi la il·luminació “el temps suficient”. Aquest diari es va posar en contacte amb l'Hospital Clínic i fonts del centre hospitalari van explicar que no tenien coneixement que la il·luminació d'aquests jardins estigués lligada a ells.

LA FRASE

Hi ha llums i volíem demanar que els encenguessin. Per seguretat hauria d'estar il·luminat
Eduard Torner
veí dels jardins d'elena maseras

LA XIFRA

1.520
metres quadrats
és la superfície dels jardins d'Elena Maseras, a tocar de l'edifici de consultes externes del Clínic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a