Societat

Mor l'actor britànic Pete Postlethwaite

Va ser nominat a l'Òscar el 1994 pel seu paper a “En el nom del pare”

Tenia 64 anys i patia un càncer

L'actor anglès de cinema i teatre Pete Postlethwaite, nominat a l'Òscar el 1994 pel seu paper a En el nom del pare, va morir ahir als 64 anys després d'un llarg tractament contra el càncer, ha informat avui un amic seu, el periodista Andrew Richardson.

Richardson ha assenyalat que l'intèrpret, que va continuar treballant durant els mesos de tractament, va morir en un hospital de Shropshire (centre-oest d'Anglaterra).

Nascut el 1945 a Warrington, comtat de Cheshire (nord-oest anglès), Postlehwaite es va formar com mestre abans de cursar estudis d'interpretació a l'escola de teatre Old Vic de Bristol (oest). Va començar la seva carrera d'actor al Everyman Theatre de Liverpool (nord-oest), on va tenir entre els seus companys actors com Bill Nighy, Jonathan Pryce i Julie Walters, actriu amb la qual va mantenir una relació a la dècada dels 70.

Postlethwaite, condecorat amb una Ordre de l'Imperi Britànic el 2004, era també un membre veterà de la prestigiosa Real Companyia de Shakespeare.

En la seva carrera cinematogràfica va destacar per la seva impecable i subtil interpretació de personatges corrents, als quals dotava d'una gran humanitat.

El director de cinema d'Hollywood Steven Spielberg li va descriure com “el millor actor del món” després de treballar amb ell en El món perdut:, Parc juràsic 2 i Amistat.

També va participar en cintes com Sospitosos habituals (1995) i Brassed off (1996), o El darrer dels mohicans, entre d'altres.