Societat

l'espoli del palau

El jutge Solaz deixarà el cas Millet per anar a l'Audiència

El mateix Solaz, criticat per la lentitud del procés judicial, havia sol·licitat el trasllat, que ara li ha estat concedit

El magistrat titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, que investiga el cas de l'espoli del Palau de la Música, abandonarà el cas per anar a l'Audiència de Barcelona. Segons van confirmar ahir fonts judicials, el trasllat que el mateix Solaz havia demanat li ha estat concedit. Durant aquest gener, el trasllat, que coincideix amb la recta final de la instrucció del cas de l'espoli, serà notificat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Al capdavant de la investigació del cas Millet, Solaz havia estat objecte de crítiques per la lentitud en el procés judicial. Solaz dirigia el jutjat número 30 des de feia vint anys i la seva sol·licitud era per ocupar una plaça en una secció penal de l'Audiència.

Durant l'any i mig d'investigació, el jutge només va cridar a declarar, en dues ocasions, els exdirectius del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull, un fet que també va aixecar crítiques. El novembre del 2010, la fiscalia i el consorci del Palau van sol·licitar a Solaz que obrís una investigació separada sobre el suposat finançament irregular de CDC. El jutge havia de donar resposta als fiscals i a les parts per decidir si, finalment, dividia el procés o no. Una decisió que, si el trasllat es fa efectiu de manera imminent, podria haver de prendre el seu successor.

LA DATA

23-6-2009
És el moment
en què el jutge Juli Solaz es va fer càrrec de la instrucció del procés judicial del cas Millet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.