Societat

Avui és el pitjor dia de l'any per a l'estat d'ànim

Un investigador britànic elabora una fórmula matemàtica per calcular quin és el pitjor dia de l'any

El 24 de gener, sinònim de mal temps, pagament de targetes de crèdit, oblidar els propòsits de l'any i que fa un mes va ser Nadal

Un investigador britànic assegura que el pitjor dels 365 dies de l'any per a l'estat d'ànim és el 24 de gener, que aquest 2011 cau, a més, en dilluns. El doctor Cliff Arnalls, professor de la Universitat de Cardiff, fins i tot ha dissenyat una fórmula matemàtica per explicar el seu descobriment: 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA.

En concret, la C és el factor climàtic: al gener els dies acostumen a ser grisos i freds al Regne Unit. A Catalunya s'espera sol però temperatures molt baixes que podrien arribar als -10 en algunes comarques.

La D majúscula representa els deutes adquirits durant el període nadalenc. El pagament de les targetes de crèdit a final de mes s'aproxima de forma inexorable. Regals, sopars i menjars fora de casa, viatges, loteria despeses extra que forcen més de l'habitual l'estat dels nostres comptes corrents.

La d minúscula es refereix als diners que es cobra al gener i la T és el temps que ha passat des del Nadal.

La I representa el període des de l'últim intent fallit de deixar un mal hàbit: Els bons propòsits de començament d'any comencen a ser arraconats (deixar de fumar, anar al gimnàs, aprimar-se, etc.).

Amb tot, les motivacions compten i el professor Arnalls els inclou en la seva fórmula amb la lletra M. La NA, al final, és la necessitat d'actuar per canviar la vida, segons l'investigador.

Amb aquesta fórmula, d'alguna manera Arnalls ha calculat que el 24 de gener, exactament un mes després de la nit de Nadal, és el pitjor dia de l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.