Societat

badalona

La FAVB afronta unes eleccions sense tres dels seus líders històrics

Julio Molina, Diego Guerrero i Francisco Lillo deixen pas a altres representants veïnals

El procés d'avui, una altra pugna entre el PSC i EUiA

La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) tria avui les onze persones que integraran el nou secretariat de l'entitat. Aquestes eleccions seran especials atès que ja d'entrada signifiquen l'adéu de tres líders veïnals històrics: Julio Molina, Diego Guerrero i Francisco Lillo. La seva marxa, però, només significa la renovació parcial de l'entitat ja que entre els divuit candidats a ocupar el secretariat sorgit avui tornen a treure el cap altres històrics com Antonio Salguero, Pere Sánchez i Cayetano García. Al seu costat apareixen també alguns líders que acumulen anys d'experiència a la federació, com Justo Alarcón, Manuel García Carmona o el mateix president, Manuel López.

La llista la completen Manuel Baena, Albert Borràs, Juan Pedro Cordero, Pedro Gil, Ginés Gómez, Francisco Melgarejo, Luis Moreno, Antonio Moreno, Pedro Páez, Francisco Rodríguez, Damián Sanpedro i José Sánchez. Entre aquests divuit candidats hi ha sis persones que formen part de l'actual secretariat, integrat per onze persones.

Sobre les eleccions d'avui torna a planar certa sospita de voluntat de capitalització del moviment veïnal des d'alguns partits polítics. La majoria dels candidats militen en alguna formació, i destaca la presència dels adeptes al PSC, seguits dels militants o simpatitzants d'EUiA. La resta de forces polítiques badalonines semblen mantenir-se al marge de la federació, començant pel PP, que ni tan sols ha intentat situar alguns dels seus seguidors entre la llista de candidats. Aquestes disputes, negades sempre des dels canals oficials de la federació veïnal, són les que han provocat cert distanciament entre la FAVB i algunes associacions de la ciutat.

LA XIFRA

18
són els representants veïnals
que aspiren a ocupar un dels onze llocs que integren el secretariat de la FAVB.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.